Správy z podsvetia 04/2000

15.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA POŠTOVEJ ULICI v podchode spadla zo schodov žena a zranila sa. Situáciu využil 31-ročný Štefan S. zo Svätého Jura a okradol ju. Policajti prehľadali okolie a bezcitného zlodeja zadržali v kríkoch. Našli uňho 890 korún, ktoré ukradol žene. Keďže bol pod vplyvom alkoholu, vypočuť ho mohli až po vytriezvení.

NA KOLÁRSKEJ ULICI zadržali príslušníci Národnej protidrogovej jednotky štyroch mladíkov, ako sa snažili na Kolárskej ulici predať 40 gramov 19-percentného kokaínu. Z uvedeného množstva sa dá vyrobiť až 740 dávok v celkovej hodnote takmer 350 tisíc korún. Jedným zo zadržaných bol aj futbalista prvoligového klubu Inter Bratislava 19-ročný Marek K. Na Kolársku ulicu prišiel na Mercedese 320 spolu s tromi kamarátmi.

NA ŽIDOVSKEJ ULICI skupina skinheadov napadla dvoch japonských turistov. Za pomoci hliadok Mestskej polície boli útočníci, ktorí spôsobili Japoncom zranenia s dobou liečenia 5 a 10 dní, na Panskej ulici zadržaní. Bolo ich šesť - František V, z Rohožníka, Vladimír F. z Kalinkova, Tomáš B. z obce Čakany a Marián Č. zo Zálesia, ktorí ešte nemajú 17 rokov, ani nie 18-ročný Branislav K. zo Zohora a 18-ročný Marek F. taktiež zo Zohora. Pri preverovaní skutku policajti zistili, že pri incidente boli i 18-ročný Andrej G. zo Stupavy a rovnako starý Ján M. zo Sekúl. Prípad je v štádiu preverovania.

NA ŽUPNOM NÁMESTÍ sa 36-ročný Albánec s dlhodobým pobytom v SR dopustil dopravného priestupku. Keď mu policajt chcel odobrať vodičský preukaz, Albánec začal byť veľmi agresívny. Najprv vytrhol doklad policajtovi z rúk, nadával a vyhrážal sa mu a chcel ujsť. Keď boli pri predvádzaní proti nemu použité donucovacie prostriedky, vykrikoval na policajta „Zbijem tvoju ženu, tvoje deti, ja si ťa nájdem, ty sviňa jedna, pomstím sa, my dvaja sme ešte neskončili“. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu útoku na verejného činiteľa.

NA MOSKOVSKEJ ULICI pred pohostinstvom Gemer sa obeťou neznámeho strelca stal syn známeho slovenského herca, ktorý svojho času moderoval televízne Repete - 33-ročný Ivan K. Páchateľ na neho vystrelil, keď vystupoval z auta a chcel ísť do pohostinstva. Na mieste činu bol so svojou priateľkou, ktorá z vozidla nestihla vystúpiť a odviezla ho do nemocnice na Kramároch, odkiaľ upovedomili políciu. Postrelený ani jeho priateľka si pri Gemeri nevšimla nijaké podozrivé osoby. Polícia potom pri prehliadke miesta činu našla nábojnicu z pištole kalibru deväť milimetrov. Strelec zasiahol Ivana K. do stehna a spôsobil mu zranenia, ktorých liečenie potrvá asi tri týždne.

VO VLČOM HRDLE našla 21-ročná prostitútka zákazníka, ktorý ju vzal do svojho modrého Favorita. Zaviezol ju do bytu v Petržalke, kde ju napriek tomu, že už v aute jej dal preddavok 1000 korún za poskytnuté sexuálne služby, vyfackal a vzal jej svoje peniaze. Potom jej priložil k hlave pištoľ a ukradol jej aj zlaté šperky a mobilný telefón. Prostitútka ohlásila lúpež na políciu, ktorá zadržala 33-ročného Ladislava I.. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu lúpeže, za čo mu hrozí trest až na desať rokov.

NA NÁMESTÍ HRANIČIAROV si 50-ročný bezdomovec urobil pri garážach prístrešok, v ktorom prespával. Pri manipulácii s otvoreným ohňom spôsobil požiar, pri ktorom mu zhorela strecha nad hlavou, ale poškodené boli aj elektromery a elektrické rozvody na garážach.

(ver)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie