Chcel ujsť policajtom a narazil do ich auta

25.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pozornosti policajnej hliadky neuniklo včera večer o 22,00 h na Jeséniovej ulici osobné auto Škoda Fabia s bratislavským evidenčným číslom. Na vozidle nesvietilo ľavé predné stretávacie svetlo. Policajt dal znamenie vodičovi, aby zastavil. Akonáhle vodič zbadal policajnú hliadku, prudko zabrzdil, začal cúvať, otočil sa a začal veľkou rýchlosťou unikať.

Na križovatke ulíc Jeséniová - Cesta na Kamzík sa unikajúce vozidlo otočilo o 180 stupňov a smerovalo priamo na policajné vozidlo. Zrážke sa policajti vyhli a v prenasledovaní pokračovali. Na Jeséniovej ulici na otočisku trolejbusov unikajúce vozidlo zastavilo, ale potom vodič pridal prudko plyn a rútil sa v protismere do policajného auta. Zrážke sa už nedalo vyhnúť, agresívny vodič sa ešte snažil policajné auto vytlačiť z cesty a uniknúť.

Z havarovaného vozidla, v ktorom sedeli ešte ďalšie štyri osoby, napokon vystúpil a utekal smerom do blízkeho parku. Asi po 10 metroch ho policajti zadržali. Mladík pritom kládol aktívny odpor, museli byť použité donucovacie prostriedky. Zistilo sa, že za volantom sedel aj napriek zákazu viesť motorové vozidlá, ktorý mal uložený do novembra 2007.

Vyšetrovateľ obvinil 20-ročného Martina M. z Bratislavy z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia a z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Dychovou skúškou sa uňho nezistil alkohol. Za útok na verejného činiteľa mu v prípade dokázania viny pred súdom hrozí tri až osem rokov za mrežami.

Premýšľať o tom, prečo nereagoval na výzvy policajtov, odmietol zastaviť vozidlo, ale naopak nasmeroval ho proti policajtnému autu, môže v policajnej cele, kde bol umiestnený. Vyšetrovateľ dal podnet na jeho vzatie do väzby. Ďalším vyšetrovaním sa zaoberá úrad justičnej a kriminálnej polície v treťom bratislavskom okrese.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?