Fontána na Račianskom mýte je už opravená

2.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Fontánu na Račianskom mýte v mestskej časti Nové Mesto, ktorú začiatkom mája zdevastovali neznámi vandali, dnes opäť spúšťajú do prevádzky. Oprava zničenej fontány stála približne 255-tisíc korún a mestská časť ju pravdepodobne zaplatí zo svojho rozpočtu.

"Elektrický rozvádzač bol úplne rozbitý, náhradné súčiastky sme museli doviesť až z Nemecka. Ani u nás ani v okolitých krajinách nebolo možné tieto súčiastky zakúpiť," uviedla tlačová tajomníčka novomestského starostu Valéria Reháčková. Polícii sa podľa nej ešte nepodarilo vypátrať páchateľa, celý prípad sa ešte vyšetruje.

Ako ďalej uviedla, mestská časť už požiadala Mestskú políciu o rozšírenie kamerového systému, jednu z kamier navrhuje umiestniť Nové Mesto práve na Račianske mýto do okolia fontány. Podľa Reháčkovej požiadala miestna samospráva aj o častejšie hliadky Mestskej polície, ktoré by posilnili službu miestneho okrskára. "Taktiež sme vyzvali občanov, aby opätovné ničenie fontány nahlasovali, napríklad aj na miestny úrad na oddelenie verejného poriadku," konštatovala Reháčková.

(sita)

Páčil sa vám článok?