Konflikt na ceste: Starší vodič mal po zrážke dvoch vozidiel a následnej hádke streliť žene facku!

14.12.2020

Zdroj: Koláž abn - FB A.G.

Páčil sa vám článok?

Na jednej z križovatiek v Dúbravke došlo včera k nepríjemnému incidentu, ktorý na sociálnej sieti opísal redaktor Markízy Andrej G. Vodič v striebornom vozidle mal zablokovať jeho manželku sediacu v druhom aute s malým dieťaťom, pričom jej zacúval do vozidla a poškodil predný nárazník a po následnej výmene názorov jej mal dať facku. Aká je verzia druhej strany a čo nám k tomuto prípadu povedali policajti?

"Dnes o cca 15:00 moju manželku v Bratislave - Dúbravke zablokoval v križovatke starší pán na tomto aute. Dokonca do jej auta nacúval a poškodil jej nárazník. Keď si začali vysvetľovať veci, atakoval ju a vypálil jej facku a zdrhol. (Podotýkam, že mala v aute nášho 9-ročného syna). Manželka ho prenasledovala autom až po areál Technického skla a tam zmizol na lesnej ceste. Je dosť pravdepodobné, že bol pod vplyvom alkoholu. Auto malo na sebe poľovnícku nálepku. Privolaná hliadka už ma jeho ŠPZ... Dávajte si pozor na takýchto primitívov," napísal v nedeľu do statusu na svojom profile televízny reportér Andrej G. Jeho príspevok sa objavil aj na FB stránke Dúbravky ako aj v skupine HAKA (Hľadá sa auto krádeže automobilov), kde sa rozbehla búrlivá diskusia, v ktorej prevažovali názory, že agresívneho staršieho pána treba nielen vypátrať, ale si ho aj niekde počkať a osobne si to s ním vybaviť. Treba však dodať, že včera tento príspevok z Facebooku zmizol, teda bol zmazaný jeho autorom, čo by mohlo naznačovať, že sa situácia odohrala trochu inak, než bola prezentovaná pôvodne... 

Štefan Farkaš - šéf skupiny HAKA, ktorej prioritou je hľadanie odcudzených vozidiel pre Bratislavské noviny povedal, že všetky výzvy na fyzický útok voči agresívnemu staršiemu pánovi, ktoré sa v diskusii na ich stránke objavili, sa snažil ako jej administrátor tlmiť a apeloval na ich autorov, že aj v takomto prípade treba postupovať v súlade so zákonom, teda kontaktovať políciu, prípadne podať na niektorom z jej oddelení trestné oznámenie a poskytnúť vyšetrovateľom dôkazové materiály, ak nimi disponujeme. V tomto prípade je to určite aj fotodokumentácia, ktorú urobila napadnutá vodička. 

Fyzický útok odsúdili aj Andrejovi kolegovia z televízneho prostredia. Napríklad Miro Frindt z RTVS do diskusie napísal: "Úplný chudák! Neskutočné! Žene môže dať facku len úbožiak, to sa ani opísať nedá. Keby tam bol dvojmetrový chlap, rozmyslel by si to!" V komentároch na osobnej stránke manžela napadnutej ženy, sa objavila aj sprostredkovaná verzia od druhého z účastníkov incidentu, ktorý tvrdí, že všetko sa odohralo úplne inak, než opísal Andrej: "Dotyčného pána poznám a z jeho slov vyplýva, že všetko má zaznamenané na kamerovom zázname aj so zvukom. Údajne auto vašej pani nabúralo do jeho auta, vaša pani vychádzala z protismeru, na čo ju upozornil a následne mu ukázala fuckera. Facku jej údajne nedal, len ju odtlačil od seba a od auta, nakoľko vaša pani údajne vystúpila z auta a bola agresívna. Pán z auta ani nevystúpil... Možno sa mu budete musieť ešte ospravedlniť, keď uverejní video s nahrávkou. To mám zatiaľ z tej druhej strany," napísal I.C., pričom redaktor Markízy druhého účastníka konfliktu vyzval, aby záznamy zverejnil. Pani Elena tejto verzii príliš neverila a opýtala sa ho: "Prečo by váš známy v prípade nárazu do jeho auta z neho vôbec nevystúpil, aby skontroloval škody na vozidlách, teda či nie je vhodné spísať správu pre poisťovňu? Nechápem!" 

Zdroj: Koláž abn - FB A.G.

​Kamaráti manžela údajne napadnutej vodičky už stihli vypátrať, kde agresívny vodič býva, čoho dôkazom má byť jeho auto zaparkované pred domom...

Facebookový obhajca staršieho účastníka incidentu v Dúbravke, teda pán I.C. ešte napísal: "Tiež chcem zdôrazniť, že sa dištancujem od akéhokoľvek násilia a agresie a je mi smutno zo všetkých tých agresívnych ľudí, ktorí na základe jedného účelového vyjadrenia, ktoré je dobre marketingovo zvládnuté (žena, malé dieťa, spôsobil nehodu, facka, opitý poľovník) by ľudia dokázali bez akéhokoľvek bližšieho skúmania dotyčného zlynčovať. Nechajme to na zodpovedné orgány a nech sa každý sám zodpovedá za svoje činy." 

V súvislosti s týmto incidentom sme kontaktovali aj Krajské riaditeľstvo PZ SR v Bratislave s otázkou či bol podaný nejaký podnet na niektorom z policajných oddelení v Dúbravke a ak áno, tak či sa bude prípad prešetrovať. Od tlačovej hovorkyne KR PZ SR v Bratislave Mgr. Lucie Mihalíkovej nám prišla nasledujúca odpoveď: "Na príslušnom útvare v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV sa vo Vami uvedenom prípade vykonáva objasňovanie priestupku proti občianskemu spolunažívaniu."

(ars)

Páčil sa vám článok?