FOTO a VIDEO: Stačí jeden pohľad dnu a pochopíte, prečo je toto najväčšia hanba súčasnej Dúbravky...

28.11.2020

Zdroj: FB M.R.

Páčil sa vám článok?

Schátraná budova bývalej pošty na Saratovskej ulici v Dúbravke už dlhé roky doslova straší v tejto inak veľmi peknej mestskej časti na kraji Bratislavy. Objekt je opustený už viac než 12 rokov a čaká na svoju asanáciu. Navštevujú ho jedine asociáli, prípadne fanúšikovia urbexu, akým je napríklad aj Marcel Riečinský, ktorý dnes zverejnil o skelete zaujímavú videoreportáž...

Budova pôvodnej pošty bola postavená v rámci budovania občianskej infraštruktúry na sídlisku v Dúbravke, ktoré vznikalo v rokoch 1974 až 1985. Okrem pošty sa v ňom nachádzala aj veľká telefónna ústredňa. Objekt bol využívaný približne do roku 2008 a odvtedy začal chátrať, až z neho postupne stal nepoužiteľný skelet, na aký sa občas asi v rámci maskovania umiestňovali rôzne nevkusné reklamy. Takto to vyzerá v opustenej budove v súčasnosti: 

Budova tzv. starej pošty na Saratovskej ulici v centre mestskej časti Bratislava-Dúbravka je dlhodobo tŕňom v oku mnohých Dúbravčanov. Zanedbaná a rozpadávajúca sa budova však ukrýva dôležitý komunikačný uzol a preto ešte v roku 2015  vedenie mestskej časti intenzívne rokovalo s vlastníkom budovy, firmou Macho developing s.r.o ako aj so spoločnosťou Slovak Telekom, a.s o možných riešeniach. Jedným z nich bolo vytvorenie a postavenie nového telekomunikačného uzla a presťahovanie zariadení a druhou možnosťou bola optimalizácia dvoch telekomunikačných miestností, zachovanie priestoru a jeho zakomponovanie do novej výstavby.

Dá sa povedať, že práve nedoriešená prítomnosť telekomunikačných technológií oddialilo plánované búranie budovy, ktoré sa malo realizovať už v tomto roku. Je koniec novembra a objekt stále stojí a chátra. V budúcnosti by na jeho mieste mal vyrásť polyfunkčný súbor s bývaním a občianskou vybavenosťou s pracovným názvom Centrum Dúbravka. Investor získal pre svoj zámer odobrenie mesta a začal si vybavovať ostatné potrebné povolenie na začatie výstavby.

(ars)

Páčil sa vám článok?