FOTO a VIDEO: Aj vy ste si už zaregistrovali obrovské lúče, ktoré počas noci osvetľujú panorámu Bratislavy?

26.3.2020

Zdroj: NBS

Páčil sa vám článok?

Nakoľko je momentálne pre koronavírusovú pandémiu utlmený aj akýkoľvek nočný život v našom hlavnom meste, tak viacerí si možno všimli, že na bratislavskú oblohu začnú večer po zotmení svietiť dva modré lúče, ktoré pôsobia ako by boli súčasťou nejakej svetelnej alebo laserovej šou. Viacerí tento úkaz nafotografovali a snímky zverejnili na sociálnych sieťach. O čo ide?

Zdroj: FB M.B.

​Lúče svietia na nočnú oblohu a vidno ich zo všetkých strán a možno aj mestských častí...

Zdroj: koláž FB

​Dokonca sa na Facebooku objavila na porovnanie aj takáto koláž s odkazom na film Batman. 

Zdroj: FB P.M.

​Z tejto fotografie je už úplne zrejmé, že lúče vychádzajú z budovy Národnej banky Slovenska. Tá verejnosť informovala, že svetelný maják doplnil už existujúce nasvietenie budovy, na ktorej zase NBS komunikuje odkazy, ktoré sú podľa nej potrebné - solidaritu, aby ľudia ostali doma, nehanbili sa za rúško, spoločne s dôležitým odkazom: #SpoluTozvládneme. Ten sa nachádza aj na Úrade vlády či v Prezidentskom paláci...

Svetelnú projekciu na výškovej budove NBS si môžete pozrieť tu:

A takto vyzerá celkový pohľad na panorámu našej metropoly aj so svetelným majákom NBS-ky:

"Národná banka Slovenska posiela všetkým záchranárom, lekárom, sestrám a všetkým „hrdinom dnešných dní", ktorí sú v týchto dňoch v práci, tento svetelný pozdrav, ako prejav vďaky," píše sa v tlačovej správe NBS.

Zdroj: NBS

​"Myšlienka svetelného majáku je pomerne rozšírená aj v zahraničí, tento týždeň ho spustili najmä v Holandsku a Belgicku. NBS sa preto pridáva k posolstvu uctiť si tých, ktorí sú v týchto dňoch v „prvej línii" a starajú sa o skoré vyliečenie pacientov či vykonávajú testy na koronavírus. Za technickou realizáciou pre NBS stojí spoločnosť Kvant, ktorá svetlený maják  ponúkla bezplatne. Spolu s grafickým nasvietením tzv. hashtagov, bude svetelný maják na priečelí NBS do konca marca," dodala NBS.

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie