DPB stále hľadá nových vodičov - tínedžeri si však musia na svoju prvú jazdu ešte pár rokov počkať...

7.2.2020

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava celkom šikovne využil prípad tínedžerky, ktorá sa v služobnej uniforme podniku pohybuje po meste a oslovuje vodičov električiek s tým, že je ich kolegyňa. Prevádzkovateľ bratislavskej MHD dnes zverejnil na sociálnej sieti vtipný inzerát prostredníctvom ktorého hľadá nové posily do svojich radov...

Na prípad tínedžerky, ktorá nosí na sebe rovnošatu DPB a podľa nášho zdroja sa jej podarilo riadiť električku (DPB to však popiera), ako prvé upozornili Bratislavské noviny, ktoré toto mladé dievča aj oslovili, poslali jej niekoľko otázok. Jej odpoveď čoskoro prinesieme. 

​Medializáciu tohto bizarného prípadu však už promptne využilo oddelenie marketingu dopravného podniku na to, aby na sociálnej sieti zverejnilo náborový inzerát na nových vodičov s celkom zábavným textom v znení: "Tiež máš sen nosiť uniformu vodiča DPB? My ti to splníme! Možno ste postrehli, že u nás chcú jazdiť už tínedžeri. Im to dovoliť nemôžeme, ale ak máš aspoň 20 rokov (24 pre autobusy a trolejbusy), vlastníš vodičský preukaz aspoň skupiny B, spĺňaš zdravotné predpoklady, nekradol si v štrnástich električky, poď k nám!

Zdroj: FB DPB

Tento počin DPB väčšina komentujúcich na sociálnej sieti kvitovala, čo v dnešnej dobe nebýva bežné: "Výborná komunikácia, chválim. Snáď sa viaceré mestské podniky aj takouto formou budu poľudšťovať a približovať obyvateľom," napísal na facebookovú stránku DPB Martin Muranský a dostal za svoj komentár suverénne najviac pozitívnych reakcií. Niektorých diskutujúcich dokonca zaujímalo, či bude mať o šesť rokov dvere do podniku otvorené aj spomínané dievča, ktoré sa zjavne už teraz veľmi túži stať ozajstnou vodičkou električky. "Záleží na tom, či stihne nastúpiť predtým, ako zaznie znamenie Nenastupovať!" s humorom odpovedal administrátor stránky.

(ars)  

Páčil sa vám článok?