Moslimská mešita v Lamači? Starosta Baňacký reaguje na informácie o jej výstavbe!

6.11.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Na sociálnych sieťach sa už niekoľko dní šíri informácia o tom, že v mestskej časti Bratislava - Lamač má vyrásť moslimská mešita. Údajne by ju mali postaviť v blízkosti miestneho LIDL-a a podľa neovereného zdroja o tom vie aj lamačský starosta Lukáš Baňacký, ktorý už mal podpísať aj stavebné povolenie. Ten však na tieto fámy dnes reagoval a dôrazne ich pravdivosť poprel!

Na internete sa prvá správa o výstavbe mešity na území mestskej časti Bratislava - Lamač objavila 23. októbra 2019 a bolo v nej užívateľom s nickom Kasafran napísané: "Mladý Šimečka, poslanec EÚ za Progresívne Slovensko chce, aby sa Slovensko odtrhlo od V4. Chce, aby Slovensko prijalo migrantov moslimov, aspoň pár desiatok. Progresívne Slovensko si už vybralo lokalitu na postavenie mešity. Pán lamačský richtár Lukáš Baňacký podpísal výstavbu mešity v Lamači vedľa Lidla. Už to vymeriavali. Šťastie, že to niekto prezradil. Lamačania spísali petíciu proti, a preto je to pozastavené. Progresívec Baňacký sa tvári, že o tom nevie. Ktorú mestskú časť si teraz vyberie primátor Matúš Vallo na postavenie mešity?" 

Zdroj:

Na facebookovej stránke Lamačanov sa objavilo aktuálne stanovisko starostu Lamača Lukáša Baňackého, ktorý fámu o výstavbe mešity v jeho mestskej časti dôrazne a jednoznačne popiera: „Je zarážajúce, že úplný výmysel dokáže vzbudiť takú pozornosť širokej verejnosti a rezonuje tak intenzívne najmä na sociálnych sieťach. Žiaľ, žijeme v dobe kedy sú remeselne vyrábané lži systematicky šírené medzi ľudí a každý si musí sám zodpovedať otázku, aké pohnútky môže mať človek, ktorý takéto nepravdy vytvára."

Zdroj: FB MČ Lamač

​"Či je to psychická narušenosť, úmysel poškodiť druhej osobe alebo či to má širší politický význam. Nebolo by to po prvý raz. Každý, kto ma pozná vie, aké je moje osobné presvedčenie, a preto som ani nepovažoval za potrebné zdôrazňovať, že niečo také by som nikdy nepovolil,“ vyjadril sa miestny starosta. 

(ars)

Páčil sa vám článok?