FOTO: Záhadný nález na hrobe Karola Duchoňa - dojímavé vyznanie pre nebohého speváka

16.8.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Bývalá manželka Karola Duchoňa - Elena dnes navštívila cintorín Vrakuňa, kde má svoj hrob legendárny slovenský spevák a na náhrobku objavila dva kamene a pod nimi našla list napísaný detskou rukou. Ležal tu od 23. júla a dokonca bol aj podpísaný... Čo v ňom bolo?

"Tieto dva kamene máte od Petra Pabíka z Oslavan u Brna. Rád vás počúvam a chcem byť jedného dňa ako vy - Karol Duchoň. Mám 11 rokov. Ste môj boh. Sú o vás natočené tri dokumenty. Ďakujem vám za všetko. Pre Karola Duchoňa od Petra Pabíka z Oslavan u Brna." napísal v češtine Petr Pabík.

Tu je originál jeho písomného odkazu:

Zdroj: FB K.D.

​Malý chlapček na list pridal ešte aj dva obrázky, keď perom nakreslil spevácky mikrofón a fixkou Zlatú lýru, ktorú Karol Duchoň v roku 1974 na festivale Bratislavská lýra za pesničku Zem pamätá. 

Skontaktovali sme sa s pani Elenou Duchoňovou, ktorú tento nečakaný nález na hrobe jej bývalého manžela, s ktorým má dcéru Danku, veľmi prekvapil.

Zdroj: archív R.S.

​"Bolo naozaj veľmi milé až dojímavé, že si nejaký chlapček z Česka dal tú námahu, aby Karolovi napísal list a vôbec netuším ako ho dokázal doručiť do Bratislavy. Predpokladám, že tu bol na výlete s rodičmi. Musím na nich získať nejaký kontakt alebo ich adresu a pošlem Peťkovi nejaký Karolov plagát alebo podpisovú kartu," povedala pre Bratislavské noviny pani Elena, o ktorej Duchoň naspieval rovnomennú pesničku:

Zatiaľ sa nám podarilo zistiť, že na miestnu základnú školu v Oslavanoch skutočne žiak s menom Petr Pabík od roku 2015 chodí, takže dnes by mohol mať 11 rokov. Na škole však dnes nikto nebol, možno aj preto, že ešte stále majú aj členovia pedagogického zboru letné prázdniny, ale určite sa aj my pokúsime pomôcť skontaktovať manželku Karola Duchoňa s malým obdivovateľom jej slávneho muža, ktorý nás opustil v roku 1985 vo veku 35 rokov. 

(ars) 

Páčil sa vám článok?