Vo Vrakuni vyrúbali staré a choré stromy, ale starosta mal čo robiť, aby upokojil nahnevaných občanov

14.3.2019

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

V pešej zóne na Poľnohospodárskej ulici vo Vrakuni vyrúbali niekoľko starých a chorých stromov, ale opäť sa ukázalo, že verejnosť je na výrub drevín veľmi háklivá a okamžite sa na sociálnych sieťach zdvihla vlna odporu zo strany miestnych obyvateľov. Nahnevaných občanov musel upokojovať miestny starosta Martin Kuruc.

"Nie je to kontraproduktívne vysekať zdravé stromy, ktoré robili v lete veľmi príjemný tieň a dať tam mladé, ktoré budú rásť roky? Opýtala sa na stránke Vrakune pani Jana Zamečníková pod fotografiou z dnešného výrubu stromov v pešej zóne na Poľnohospúodárskej ulici.

Zdroj: FB Vrakuňa

​"Dendrológ nariadil urgentný výrub nakoľko hrozí nebezpečenstvo úrazu, nerád som, ak musíme rúbať stromy, ale bezpečnosť a zdravie je na prvom mieste. V minulosti sa zanedbala starostlivosť a stromy vyhnili a trebalo ich urgentne vyrúbať, ale nahrádzame ich novými a za každý odstránený strom zasadíme dva nové," napísal do diskusie vrakunský starosta Martin Kuruc, ktorý zároveň priložil fotografiu odborného posudku i snímku chorých stromov.

Zdroj: FB Vrakuňa

​Takto vyzerali vyrúbané stromy zvnútra:

Zdroj: FB Vrakuňa

Niektorí ľudia boli z výrubu stromov takí šokovaní, že si dokonca mysleli či sa tam náhodou nejde stavať nová bytovka. Našťastie sa našiel medzi miestnymi obyvateľmi aj pomerne triezvy názor, aký prezentoval napríklad pán Michal Lukáč: "Ešte sa na to mohla obec vykašľať, tak ako to bolo v tomto meste bežné počas uplynulých 20 rokov a potom by ste vyplakávali, že ako sa o to starajú, keď prišla letná prívalovka s vetrom a stromček na niekoho padol. Nevyzerá to lepšie, keď všade nie sú 30-ročné divoké tujky a v nich žije kopa hávede?"

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie