VIDEO: Poznáte klip ku skladbe Vánoce v Bratislavě od Jarka Nohavicu?

26.12.2018

Zdroj: Youtube

Páčil sa vám článok?

Keď v roku 2000 vydal český pesničkár Jaromír Nohavica album Moje smutné srdce nachádzala sa na ňom aj pesnička Vánoce v Bratislavě, ktorú nahral spolu so slovenskou speváčkou Silviou Josifovskou.

Ku skladbe nakrútil Jarek aj čiernobiely klip, v ktorom môžete vidieť ako vyzeralo naše hlavné mesto pred niekoľkými rokmi:

Na začiatku je niekoľko záberov z Račianskeho mýta, o ktorom sa v texte spieva, ale vo videoklipe vidno aj Bratislavský hrad, Most SNP či lode na Dunaji. Poštovú ulicu počas jej rekonštrukcie, ale aj električky idúce z Obchodnej ulice na Námestie SNP. Nechýba ani Michalská veža, prechádza po uličkách Starého Mesta, návšteva podniku v pešej zóne, ale v závere sa objaví aj dnes už veľmi vzácna sekvencia z jazdy autom po Starom moste ešte pred jeho rozobratím a následnou komplexnou rekonštrukciou. Vďaka čiernobielej expozícii sú aj nočné zábery mesta celkom efektné, hoci klip pôsobí skôr dosť pochmúrnym dojmom. K dokonalosti mu chýba napríklad v pesničke spomínaná: zasnežená Bratislava.

(ars, video: YouTube) 

Páčil sa vám článok?