V chodbe paneláku na Hanulovej urobila mladá rodinka takéto vianočné prekvapenie pre susedov

21.12.2018

Zdroj: FB Peter Martinko

Páčil sa vám článok?

Aj keď vyzdobovať si pred Vianocami nielen byty, ale aj spoločné priestory v domoch možno nie je až také neobvyklé, ale z toho, čo dnes ráno našiel na chodbe svojho paneláka, pán Peter z Dúbravky takmer stratil reč...

"Dnes ráno som na našej chodbe v nebytových priestoroch (v jednom bratislavskom paneláku) našiel toto... Priznám sa, vytrelo mi to v dobrom zrak. Aj vy máte takýchto susedov ???" napísal na svoj profil na sociálnej sieti pán Peter Martinko k dvom fotografiám, ktoré takisto zverejnil. Je na nich vidno ozdobený vianočný stromček a vedľa neho stolík, na ktorom sú všelijaké vianočné dekorácie, ale hlavne osem tajomných krabičiek  a pri nich nápis: Pre susedov.

Zdroj: FB Peter Martinko

​Skontaktovali sme sa s pánom Martinkom, aby sme sa ho opýtali, či ide o nejakú vianočnú tradíciu v ich dome alebo či má tušenie, kto z obyvateľov domu sa o takéto vianočné prekvapenie postaral.  "Myslím, že je to iniciatíva mojich susedov. Mladej rodinky s dvojročným dieťaťom. Odkedy nastala na našom poschodí generačná výmena susedov, keď z nájomcov šiestich bytov som už len ja jediný starousadlík, tak mávame na chodbe pravidelne vianočnú výzdobu so stromčekom, dekoráciami a aj perníkmi, teda medovníčkami, ktoré sa dajú normálne jesť. Toto sem priniesla naša domová omladina, teda mladí ľudia s nedávno založenými rodinami. Ale to, že na stole boli položené aj darčeky, sa stalo dnes ráno poprvýkrát. Keď som to zbadal, tak som mal na chvíľu aj ja pocit, že sa zázraky dejú..." povedal pre Bratislavské noviny pán Peter. 

Záhadou bolo akurát to, čo sa v krásne zdobených krabičkách nachádzalo. "To netuším. Nechcel som tú krásu rušiť mojou pahltnosťou a zvedavosťou," hovorí Peter Martinko, ale vzápätí dodáva: "Ježiško mi pošepkal, že by tam mali byť bublifuky. Pre každé dieťa na našom poschodí jeden. To bude u nás v dome radosti!"

(ars, foto: FB Peter Martinko)

Páčil sa vám článok?