FOTO a VIDEO: Lucie Bílá máva "Bílé Vánoce" každý rok a vianočných skladieb na rozdávanie...

16.12.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Ani tento rok nevynechala česká speváčka Lucie Bílá naše hlavné mesto zo svojho už tradičného turné Bílé Vánoce Lucie Bílé a bola po svojom bratislavskom koncerte priam dojatá. O nej sa už ani nedá povedať, že sem chodí na návštevu, keďže má v Ružinove kúpený byt, kde počas pobytu v Bratislave prespáva. Pochopiteľne, že ani ona a jej pesničky nesmú chýbať v našom adventnom kalendári...

Jedna z prvých vianočne ladených skladieb Lucie Bílé - Tiché glória vznikla na základe pôvodnej piesne One Day in Your Life, ktorú nahral ešte v roku 1975 Michael Jackson na svoj album Forever Michael, ktorý sa stala jeho prvým hitom č. 1 vo Veľkej Británii. Takto vyzeral klip, ktorý vznikol v roku 1998:

Pri vydávaní rovnomenného albumu Bílé Vánoce Lucie Bílé sa speváčka rozhodla nakrútiť aj videoklip k pesničke, ktorú mal na svojom albume napríklad aj Pavol Habera. Ten ju však nazval Madona s dieťaťom. V origináli sa však volá What child is this? a vznikla otextovaním staroanglickej melódie Greensleeves.

Aj slávnu skladbu Leonarda Cohena s názvom Hallelujah si nechala prložiť do češtiny a nazvala ju Desatero. Zaspievala ju napríklad aj v roku 2016 na svojom vianočnom koncerte v pražskej opere:

Jej najnovšia interpretácia krásnej vianočnej piesne vznikla len pred niekoľkými dňami a ide o skladbu Marie, zda víš:

Po poslednom vianočnom koncerte Lucie Bílej v Bratislave si viac môžete prečítať v tomto článku:

​Vlani do éteru vypustila skladbu Jenom klid so zaujímavým retro klipom, ktorý by si hneď teraz mali povinne pustiť všetky mamičky a gazdinky, aby sa toľko pred Vianocami nenaháňali...

A na záver ešte jedna fotografická spomienka na jej vianočné vystúpenie v Bratislave:

Zdroj: TASR

​(ars, video: YouTube, foto: TASR)

Páčil sa vám článok?