FOTO a VIDEO: Viete, kde prespala Iveta Bartošová počas svojej poslednej návštevy Bratislavy?

14.12.2018

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Už čoskoro uplynie päť rokov od tragickej smrti populárnej českej speváčky Ivety Bartošovej, ktorá 29. apríla 2014 ukončila svoj život skokom pod vlak v pražskej Uhřínevsi. Jej pesničky tu však zostali a keďže mala vo svojom repertoári aj veľa vianočných songov, tak veľmi často zaznievajú práve v tomto adventnom čase. Nad všetkými čnie skladba Tři oříšky, ktorá vznikla na základe vianočnej televíznej klasiky - rozprávky o Popoluške alias Popelke...

Iveta Bartošová k slávnej piesni z kultovej rozprávky nakrútila v roku 1998 aj videoklip, v ktorom sa tak trochu zahrala na Popolušku, teda Popelku, ktorú v československo-nemeckom filme hrala Libuše Šafránková.  

Iveta Bartošová chvíľu bývala aj v Bratislave - bolo to v období, keď účinkovala v muzikáli Dracula, ktorý sa hrával v Istropolise. Aj v neskoršom období sem chodievala koncertovať a v centre mesta, teda presnejšie na Michalskej ulici mala obľúbený hotel, v ktorom rada prespávala. Keď pôjdete najbližšie okolo neho - napríklad na vianočné trhy, tak si možno spomeniete aj na nebohú českú speváčku, ktorá mala naozaj dosť búrlivý súkromný život a dobrovoľne, ale určite predčasne nás opustila vo veku 48 rokov. 

Zdroj: Google Maps

​Tá má na svojom konte napríklad aj dueto s Danielom Hůlkom, ktoré zase pochádza z českej rozprávky Z pekla štěstí: 

Viacero vianočných pesničiek ako napríklad Ave Maria, Bíle Vánoce či Tichá noc zaspievala aj v rámci svojho adventného koncertu:

Iveta Bartošová prespievala do češtiny aj svetové vianočné piesne ako napríklad Happy Xmas - War is Over od Johna Lennona:

Ale napríklad aj skladbu Last Christmas, ktorú zase preslávila skupina Wham:

(ars, video: YouTube)

Páčil sa vám článok?