HLASUJTE: Ktorý vianočný stromček v centre Bratislavy sa vám páči najviac? Vyberte si podľa fotografie

10.12.2018

Zdroj: FB R.M.

Páčil sa vám článok?

Zdá sa, že vybrať vhodný vianočný stromček, ktorý bude stáť počas adventného obdobia na verejných priestranstvách, je hotová veda. My sme sa boli pozrieť na tie, ktoré zdobia vianočné trhy na Hlavnom, respektíve Hviezdoslavovom námestí ako aj pred Úradom vlády, Národnou radou SR ako aj pred Prezidentským palácom. Ktorý sa vám pozdáva najviac? Hlasovanie nájdete na konci článku.

Zdroj: Hlavné námestie

​Stromček na Hlavnom námestí, kde sa konávajú mestské Vianočné trhy, býval v minulosti pýchou Bratislavy. Tradíciou je, že ho magistrátu venuje niektorý z obyvateľov mesta. Tento rok ho darovala rodina Milana Gockého z Rače. Ide o 30-ročný strom vysoký 14 metrov. Takto vyzeral začiatkom novembra ešte pred vyzdobením:

Zdroj: TASR

​Na Hviezdoslavovom námestí sa konajú Staromestské vianočné trhy a Technické služby Starého Mesta tu osadili vianočný strom 13. novembra. Tento raz išlo o smrek pichľavý, ktorý dovtedy rástol v záhrade na Mudroňovej ulici. 

Zdroj: FB Radoslav Števčík

​A takto vyzeral pred niekoľkými dňami ozdobený stromček:

Zdroj: Matúš Husár

​Na Facebooku sa nedávno objavilo aj porovnanie oboch stromčekov odfotených večer, teda vysvietených a treba kriticky priznať, že naozaj to nie je nejaká veľká vizuálna nádhera:

Zdroj:

Minulý týždeň sme sa boli pozrieť aj na stromčeky pred sídlami najvyšších ústavných činiteľov. Našu inšpekciu sme začali pred Úradom vlády na Námestí slobody, kde sme mali najskôr problém nájsť vyzdobený vianočný stromček. Pri plote síce bol jeden vysoký ihličnan, ktorý tu rastie, ale u Petra Pellegriniho napokon vyzdobili iný strom - o čosi bližšie k budove ÚV. 

Zdroj: Roman Slušný

Prezidentský palác zdobí niekoľko menších stromčekov na balkóne a jeden veľký vianočný strom na nádvorí:

Zdroj: Roman Slušný

​Pred Národnou radou SR sme v čase našej návštevy videli stromček, ktorý však bol už druhým v poradí. Ten prvý podrobil nekompromisnej kritike vo svojom videu Eugen Korda:

Pôvodný stromček s ovisnutými konármi sa údajne nepáčil ani predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi, ktorý ho dal napokon vymeniť a dnes sa jedlička pred budovou Národnej rady SR hrdo týči k nebu... 

Zdroj: Roman Slušný

​Vysvietené stromčeky pred Národnou radou starý a nový:

Zdroj: FB NR SR

Možno sa vám najviac páči stromček, ktorý zdobí verejné priestranstvá vo vašej mestskej časti. Uvítame, ak nám ho odfotíte a pošlete na adresu: redakcia@banoviny.sk a my tie najkrajšie snímky určite zverejníme.  

​(ars)

Páčil sa vám článok?