VIDEO: Kde ste videli americkú speváčku Macy Gray - v Starej tržnici alebo v Petržalke?

4.12.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Aj o populárnej americkej RNB a soulovej interpretke Macy Gray sa dá povedať, že sa môže cítiť v Bratislave ako doma. Naposledy do nášho hlavného mesta zavítala vlani v marci, keď odohrala koncert v Starej tržnici na Námestí SNP a v roku 2009 spievala aj v Inchebe. V našom adventnom hudobnom kalendári sa predstaví so skladbou All I Want For Christmas.

Speváčka, skladateľka a herečka Macy Gray, vlastným meno Natalie Renee McIntyre, sa narodila 6. septembra 1967 v americkom Ohiu a debutový album s názvom On How Life Is jej vyšiel v roku 1999. Stal sa multiplatinovým a okamžite ju katapultoval na výslnie hudobnej scény na celom svete. Po ňom nasledovali ďalšie tri, taktiež jeden live album a jedna kompilácia. Macy Gray sa hádam najviac dostala do povedomia poslucháčov svojou skladbou „I Try“, za ktorú si v roku 2000 odniesla prestížnu cenu Grammy v kategórii „Najlepší ženský popový výkon“. Objavila sa aj vo viacerých filmoch. Stačí menovať Training Day, Spider Man či komédiu Scarry Movie. 

V tomto vianočnom klipe je pre zmenu animovaná...

Naspievala aj túto známu skladbu:

Jej charakteristický chrapľavý hlas, neuveriteľný feeling v ňom, ale najmä tvorbu mohli Bratislavčania prvýkrát na živo vidieť a počuť 27. augusta 2009 v Inchebe a naposledy sa tu ukázala 8. marca 2017, kedy prišla potešiť celkom slušne zaplnený interiér Starej tržnice. Bol to na dlhý čas jeden z posledných koncertov, ktorý sa tu konal, nakoľko hluk z týchto večerných eventov rušil obyvateľov susedných ulíc a tržnica dostala zákaz organizovať v centre živé koncerty. 

Toto sú zábery z jej prvej návštevy Bratislavy a koncertu v Inchebe:

A takto sa za posledných 9 rokov zmenila:

(ars, foto: koláž abn, video: YouTube)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie