VIDEO: Spevák Seal má vianočné dueto so slávnym Frankom Sinatrom - a k nemu aj pôsobivý dobový klip

3.12.2018

Zdroj: Koláž abn

Páčil sa vám článok?

Britský spevák Seal, vlastným menom Henry Olusegun Adeola Samuel tento rok vo februári oslávil 55. narodeniny navštívil počas svojej kariéry naše hlavné mesto dvakrát - v rokoch 2005 a 2012. A preto aj on sa právom stáva súčasťou nášho Adventného kalendára, pomocou ktorého odpočítavame čas zostávajúci do Štedrého dňa. Spolu s ním prichádza aj ikona vianočných piesní - Frank Sinatra...

Videoklip k duetu Seala a Franka Sinatru sa na internete objavil vlani tesne pred Vianocami a tak je jasné, že ide o kombináciu archívnych záberov na nebohého Američana, ktorý žil v rokoch 1915 až 1998 a do imitácie televízneho snímania v časoch, keď ľudia poznali len čierno-biele televízory. Mladšej generácii, ktorá si to možno už nevie ani predstaviť, najlepšie poslúži ako ilustrácia práve vzhliadnutie spomínaného klipu. Obaja speváci sa striedajú v interpretácií pesničky Santa Claus is Coming To Town, ktorá je veľmi populárna najmä v USA. Jej vznik sa datuje do roku 1934.

V roku 2015 ponúkol Seal svojim fanúšikom aj ďalšiu vianočne ladenú skladbu s charakteristickým názvom This Christmas:

Ešte sa vráťme aj k spomínaným dvom návštevám Seala v Bratislave. Prvý jeho koncert sa uskutočnil 18. apríla 2005 v Inchebe a na rovnakom mieste odohral 29. novembra 2012 aj svoj druhý koncert, kde panovala takáto atmosféra:

Organizátorov vtedy prekvapil, ale nezaskočil požiadavkami, aby mu raňajky a obed doniesli na recyklovateľných materiáloch, teda radšej papierových táckach než v plaste, ale napríklad večeru už absolvoval za stolom prikrytom antibakteriálnym obrusom, s porcelánovým servisom a za pomoci strieborného príbora. Na druhej strane bol však veľmi milý a pri odchode povedal, že sa určite niekedy do Bratislavy rád vráti.

(ars, video: YouTube, foto: FB Seal)

Páčil sa vám článok?