FOTO a VIDEO: Vyšla kniha o Perinbabe a vznikla aj zbierka na dokončenie pokračovania tohto kultového filmu

30.11.2018

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Režisér Juraj Jakubisko je autorom novej knižnej publikácie nazvanej podľa jednej z jeho najznámejších rozprávok - Perinbaby. Pochopiteľne, že je venovaná práve tomuto filmu, ktorý sa na televíznych obrazovkách objavuje pravidelne počas Vianoc. Verejnosť túžobne očakáva aj nový film Perinbaba 2, ktorého výroba sa však nedávno dosť skomplikovala...

Juraj Jakubisko síce žije dlhé roky v Prahe, ale v poslednom čase sa nachádza často na Slovensku, kde nakrúca pokračovanie svojej slávnej rozprávky o Perinbabe. Predpokladalo sa, že by ho mohol dokončiť ešte pred tohtoročnými Vianocami, ale filmárskemu štábu situáciu skomplikovala krádež techniky vrátane pamäťových kariet s nakrútenými sekvenciami, ku ktorému došlo pred niekoľkými týždňami pod Tatrami.

Jedna nová Perinbaba však medzitým uzrela svetlo sveta. Ide o knižku, v ktorej autorom je práve režisér Juraj Jakubisko. Ten je známy aj tým, že si svoje predstavy o postavách či scénach kreslí zo svojich filmov kreslí a nejde o žiadne čarbanice, ale doslova o umelecké diela. Niektoré z nich určite nájdete aj v spomínanej 224-stranovej publikácii, ktorú slávnostne pokrstia v pondelok 10. decembra 2018 o 17. hodine v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici. Po krste sa uskutoční aj autogramiáda s autorom knihy a zároveň režisérom filmu Jurajom Jakubiskom.

Zdroj: JJ Film

​Na dokončenie filmu Perinbaba 2 chýbajú peniaze a tak sa vyhlásila verejná zbierka, do ktorej môžete prispieť aj kúpou spomínanej knihy.

Zdroj: JJ Film

Kniha obsahuje aj 150 fotografií z nakrúcania filmov o Perinbabe a jej zakúpením sa môžete zapojiť do verejnej zbierky, ktorá bola vyhlásená na podporu dofinancovania výroby nového filmu Perinbaba 2. Široká verejnosť môže podporiť výrobu pokračovania kultovej rozprávky nielen prostredníctvom kúpy tejto knihy, ale aj ďalších magických filmových darčekov - (Perinbábika, flauta, tričká...).

Zdroj: JJ Film

Viac informácií o tejto zbierke nájdete priamo na webovej stránke filmu www.perinbaba2.sk alebo na webe: www.startlab.sk/perinbaba

(ts, ars, foto: JJ film)

Páčil sa vám článok?