VIDEO: Ovce na nádvorí radnice. Trápia sa alebo si to užívajú?

29.11.2018
0
Ovce

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

K predvianočnej Bratislave už každoročne patria aj ovečky na nádvorí Starej radnice. Všimli sme si však, že niektorí okoloidúci ich ľutovali. Zisťovali sme, ako tieto zvieratá prežívajú umiestnenie v ohrade v centre mesta.

Živé ovečky sa stali jednou z atrakcií predvianočnrej Bratislavy. V malej ohrade ich môžete nájsť v centre mesta, konkrétne na nádvorí Starej radnice. Tešia sa záujmu okoloidúcich, najmä detí, no ako sme si všimli, mnohí ich aj poľutujú. Myslia si totiž, že takéto zviera do mesta, navyše na pomerne rušné miesto, jednoducho napatrí a doslova sa trápi. Niektorí zas vyčítajú malý priestor, ktorý majú zvieratá  na svoj pohyb. 

Či ovce naozaj trpia, sme sa spýtali Tomáša Kušíka, predsedu Bratislavského regionálneho ochranárskeho združenia, ktoré sa okrem iného venuje aj chovu oviec. "Ak sú zvieratá socializované a zvyknuté na ľudí, dané podmienky môžu zvládať úplne bez problémov. Mimo vianočných trhov by boli zrejme ustajnené podobným spôsobom na dákom inom mieste. Väčší výbeh samozrejme nikdy nie je na škodu. Tieto ovečky sú na tom určite lepšie ako väčšina hospodárskych zvierat, najmä kravy a prasatá, držaných v intenzívnych chovoch pre ľudskú spotrebu. Takéto chovy podporujú ľudia svojou každodennou spotrebou a nakupovaním. Aj na Vianočných trhoch. Ja osobne som vegetarián," vyjadril sa pre bratislavskenoviny.sk Kušík.

Večer zašli ovečky do svojho príbytku:

Zdroj: ms

​Ohrada s ovečkami:

Zdroj: ms

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie