FOTO: Vodič električky prehovoril o nehode na Vajnorskej, pri ktorej zramoval mercedes s dvoma pasažiermi

28.11.2018

Zdroj: FB D.K.S.

Páčil sa vám článok?

Kúsok za Trnavským mýtom smerom na Vajnorskú ulicu sa odohrala včera ráno dopravná nehoda, pri ktorej električka narazila do čierneho mercedesu chystajúceho sa odbočiť doľava na Škultétyho. Šofér osobného auta si zozadu sa blížiaci kolos nevšimol a nereagoval ani na viacnásobné výstražné zvonenie. Vodič električky opísal na sociálnej sieti priebeh tejto nešťastnej udalosti...

Nehoda sa stala v utorok 27. novembra ráno na mieste, kde dochádza k podobným kolíziám pomerne často. Autá, ktoré sa chcú dostať z Vajnorskej na Škultétyho ulicu dávajú prednosť vozidlám idúcim v protismere a v rannej špičke musia niekedy aj dosť dlho čakať na možnosť, keby sa vyskytne v kolónach nejaká malá medzera na to, aby rýchlo mohli odbočiť. Máloktorý vodič sa ešte pred odbočovacím manévrom pozrie do spätného zrkadla či náhodou nejde súbežne s ním zozadu električka a tak vojde na koľaje a skríži jej dráhu. Presne takto sa odohrala aj včerajšia zrážka električky č. 4 a osobného automobilu značky mercedes s levickým evidenčným číslom. Na facebookovej stránke, ktorá sa venuje bratislavskej MHD, sa do diskusie o spomínanej nehode zapojil aj vodič Dopravného podniku Bratislava, ktorý sa priznal, že práve on bol včera jej priamym účastníkom a nechtiac ráno spôsobil niekoľkominútové zdržanie električiek idúcich smerom k Polusu a na Zlaté piesky. Na otázku či sa nedalo nehode zabrániť vodič Roman odpísal: "Nedalo. Vôbec ma nevidel. Zvonil som 3 krát a ten mercedes zastavil meter predo mnou a potom prudko zatočil doľava. Tlačil som ho asi 10 metrov. Bola to sila, ešte stále som v šoku."

K nehode sa na sociálnej sieti vyjadrila aj Petra, ktorá išla okolo: "Videla som na mieste dve sanitky a šoférova strana bola rozbitá na kašu. Kolegyňa išla tesne po zrážke okolo a to auto ešte stále trúbilo a šofér električky utekal s lekárničkou k nemu. Snáď je vodič auta v poriadku." To, že v mercedese sa nachádzali dvaja ľudia potvrdzujú aj slová samotného vodiča električky: "Obaja boli zranení po tej pecke, teda silnom náraze. Jeden mal rozbitý nos a druhý hlavu," dodal muž, pre ktorého to bola jeho prvá nehoda za 15 rokov, odkedy jazdí po Bratislave.

(ars, foto: FB D.K.S.)


Páčil sa vám článok?