VIDEO a FOTO: Vandali vytrhali a zničili koše pre verejnosť v parku pred PEVŠ!

19.11.2018
0

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

Cez víkend z parku pred Panaeurópskou vysokou školou zmizli takmer všetky smetné koše. Nebolo to však jediné miesto. Podobne zničený verejný majetok ľudia nahlásili aj na zastávke MHD na Ružinovskej a na Ľanovej ulici pri obchodnom dome Retro.

Pani Helena P. na sociálnej sieti v sobotu upozornila na mestskú časť Ružinov na to, že v parku pred PEVŠ sa niekto cez víkend poriadne vybúril na košoch. Neostal takmer žiaden. Niektoré chýbajú úplne, z iných ostali len vrchné časti, takže sú nepoužiteľné.  Do diskusie sa postupne zapájali aj iní ľudia a v komentároch písali, kde všade koše po víkende chýbajú. Nebolo to iba už pred spomínaným parkom pred Panaeurópskou vysokou školou, ale tiež na zastávke MHD na Ružinovskej a na Ľanovej ulici pri chodníku. Všetko sú to však ulice Ružinova a nie tak ďaleko od seba. Viacerí ľudia vidia prepojenie medzi týmito prípadmi a  domnievajú sa, že ide o toho istého vinníka. Pani Helena K. do diskusie takisto prispela svojím názorom: ,,Už som písala na MÚ, že také koše, aké dávajú, je zbytočné vyhodenie peňazí. Tie staré plechové vydržali omnoho dlhšie."

Zdroj: bal

Situáciu sme boli preveriť aj my. Verejné koše v parku naozaj chýbali a aj tých pár, ktoré tam, ostali boli zničené. Spýtali sme  sa ľudí, ktorí pravidelne park navštevujú, ako celú túto udalosť vnímajú a čo na to hovoria. 

FOTOGALÉRIA:

Ako prvé sme v parku stretli ružinovské psíčkarky, ktoré sem chodia trénovať svojich domácich štvornohých miláčikov. Pre banoviny.sk nám povedali: ,,No určite je to škoda. Hlavne si myslím, že keď tu tie koše dlhšiu dobu nebudú, znečistí sa odpadkami aj samotný park. Keďže ľudia nebudú mať kam vyhodiť smeti, niektorí z nich si iste nebudú dlho hlavu lámať, kam s nimi."

Zdroj: bal

Neskôr sme oslovili aj ružinovské mamičky, ktoré sa chodia väčšinou do parku prechádzať so svojimi malými deťmi. Pre banoviny.sk sa vyjadrila mamička (vľavo) takto: ,,Asi len toľko k tomu celému poviem, že je to katastrofa. Nechápem, kto urobí niečo také a prečo?!"

Zdroj: bal

Ako posledných sme zastavili a opýtali sme sa študentov z Panaeurópskej vysokej školy, ktorí tadiaľto dennodenne chodia na univerzitu​.

Zdroj:

​,,Nevšimli sme si to. Možno aj kvôli tomu, že pri budove školy máme dva vlastné murované vstavané koše," dodali študenti pre banoviny.sk.

Zdroj: bal

​K tejto téme sme oslovili aj Magistrát hlavného mesta, ktorý má predmetný park v správe s otázkou, či o udalosti vedia a ako a kedy budú vzniknutú situáciu riešiť. Na ich vyjadrenie momentálne ešte čakáme. Hneď ako dostaneme odpoveď, vyjadrenie do článku doplníme.

(bal)

Páčil sa vám článok?