VIDEO: Posledná rozlúčka so speváčkou Jankou Kocianovou sa uskutoční tento piatok v Krematóriu

25.9.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Za zosnulou speváčkou Jankou Kocianovou smúti nielen jej manžel Josef, ale aj celý náš umelecký svet, ktorý jej nečakané úmrtie nepríjemne zaskočilo. Nikto netušil, že jej zdravotný stav je tak vážny, veď s rakovinou statočne bojovala vyše štyri roky a všetci verili, že zákernú chorobu sa jej podarí poraziť. Včera ráno však Slovensko zarmútila tá najhoršia správa a v piatok 28. septembra o 14. hodine v bratislavskom Krematóriu sa s ňou navždy rozlúčime.

"Momentálne je mi velice smutno za Jánoškou, ako Janku nazval Julo Satinský. Teraz je všetko ostatné akosi bokom," napísal na sociálnu sieť krátko po nečakanom úmrtí speváčky Janky Kocianovej jej manžel Josef Skvařil. Spolu prežili viac než 45 rokov. On si ju získal zmyslom pre humor a ona jeho opantala svojou živelnosťou a nespútanou energiou, ktorú raz prirovnal k tornádu. "Raz ste uprostred toho oka v relatívnom pokoji a zrazu vás vezme do svojho víru a už to s vami plieska z jednej strany na druhú," povedal pán Skvařil do kamery v jednom z mnohých rozhovorov. Spolu so známou slovenskou speváčkou dlhé roky žili v paneláku na Janotovej ulici v Karlovej Vsi v útulnom byte, ktorého vestibul bol plný obrazov a maľovaných portrétov Jankiných kolegov z hudobnej brandže:

Zdroj: FB J.S.

Svoj voľný čas najmä letné mesiace spolu trávili aj na ich rodinnej chate v Modre - Harmónii, kde sme speváčku s jej dlhoročným partnerom, mimochodom tiež hudobníkom - bubeníkom, takisto mohli pred niekoľkými rokmi navštíviť. S pani Kocianovou sa dalo baviť nielen o hudbe, ale na akúkoľvek tému. Stretli sme sa s ňou aj v zákulisí počas nakrúcania televízneho programu Legendy popu, ktorý v rokoch 2011 až 2013 vysielala RTVS. Prekypovala dobrou náladou, ale popritom jej veľmi záležalo na tom, aby jej vystúpenie bolo absolútne profesionálne a naozaj zodpovedne sa naň pripravovala. Azda nikto z jej kolegov nemal dlhšie zvukové skúšky ako ona...          

Hudobnú kariéru Janky Kocianovej odštartovalo toto spevácke vystúpenie v súťaži O zlatú kameru: 

Jej posledné verejné vystúpenia boli na koncerte k 50. výročiu vzniku Bratislavskej lýry ako aj koncom roka 2016 na krste životopisnej knihy Zahoď starosti, ktorú napísala publicistka Marika Studeničová. Speváčka v ňom dokonca hovorí o tom, že by chcela žiť ešte aspoň 20 rokov, hoci vedela, že poraziť rakovinu nebude ľahké.

V poslednom období sa už na verejnosti príliš neobjavovala. V noci z 23. na 24. septembra zákernej chorobe podľahla. Posledná rozlúčka so speváčkou Jankou Kocianovou sa uskutoční tento piatok, teda 28. septembra 2018 o 14. hodine v bratislavskom Krematóriu. Očakáva sa, že ju na ceste do večnosti prídu vyprevadiť okrem manžela Josefa či rodiny aj viacerí jej súputníci, spolupracovníci, kamaráti, kolegyne, priateľky či ľudia zo sveta slovenského či českého šoubiznisu, ktorého súčasťou bola a navždy zostane aj ona!

Pripomeňte si jej skvelú interpretáciu skladby New York, New York:

(ars, foto: FB Josefa Skvařila, video: YouTube)    

Páčil sa vám článok?