VIDEO: Karel Gott má videoklip k piesni Mám rozprávkový dom - v hlavnej úlohe Bratislava

6.9.2018

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Pesnička Mám rozprávkový dom je neodmysliteľne spätá s naším hlavným mestom. Legendárny český spevák Karel Gott ju spieval ako súťažnú pieseň na Bratislavskej lýre v roku 1966 a hneď s ňou aj vyhral. Pred niekoľkými dňami vznikol ku skladbe aj videoklip, v ktorom sa nachadzajú zábery starej Bratislavy z tohto obdobia až po rok 2005. Klip postrihal archivár Slovenskej televízie Milan Antonič a využil na to zábery z relácie Retro noviny.

"Vždy som chcel urobiť takýto zostrih. Karel Gott niekoľkokrát spieval túto pesničku v Bratislave v rôznych obdobiach a chcel som k nej nastrihať obrázky Bratislavy z daného obdobia," napísal ku klipu zverejnenému na Facebooku známy televízny archivár. Jeho najnovšie dielo si môžete pozrieť a slávnu pesničku vypočuť tu:

Karel Gott ju takto interpretoval na Bratislavskej lýre v roku 1966. Festival populárnej piesne sa odohrával v dnes už neexistujúcom Parku kultúry a oddychu:

Udeľovanie zlatej Bratislavskej lýry v roku 1966 prebiehalo takto:

Pesničku Mám rozprávkový dom spieval Karel Gott aj v roku 2016 v rámci koncertu k 50. výročiu Lýry v bratislavskej Incheba Expo Aréne:

(ars, foto: abn, video: FB Milan Antonič, YouTube)

Páčil sa vám článok?