VIDEO: Hudobník Vec reaguje na aktuálne politické dianie a posiela ostrý odkaz vláde: "Vy všetci máte na rukách krv"

8.3.2018
0

Zdroj: Ondrej Koščík

Páčil sa vám článok?

V týchto dňoch uzrela svetlo sveta a hneď aj vyvolala významný ohlas u verejnosti hudobná novinka s názvom Krv na rukách, ktorá má na YouTube aktuálne od včerajšieho dňa desiatky tisíc zhliadnutí. Jej autorom je raper Vec, ktorý ňou reaguje na aktuálnu vážnu politickú situáciu na Slovensku.

Raper Branči Kováč, ktorý žije v Bratislave a vystupuje pod umeleckým menom Vec, je známy svojím kritickým postojom k súčasnému systému v našej krajine. Často je označovaný ako veterán alebo ako legenda slovenského hip-hopu a je známy nielen u milovníkov tohto vyhraneného hudobného štýlu.

Zdroj: facebook Branči Kováč

Téma a text skladby reflektuje aktuálne dianie, ktoré v týchto dňoch rezonuje Slovenskom a je ústredným motívom nielen všetkých slovenských, ale aj zahraničných médií. Nepriamo sa v nej vyjadruje k tragédii posledných dní, ako aj k politikom, ktorým otvorene a priamo, bez skrytých významov, posiela jasné správy. Časť z nej už prezentoval v Bratislave na nedeľnom koncerte pre Jána a Martinu, avšak bez hudobného podfarbenia. Verejnosti ju vo finálnej verzii predstavil až včera.

Z novej skladby sme vybrali niektoré pasáže:

„A mami, ak si na MDŽ obdarená ružou a ak to bolo od hentých krivých, podlých mužov, vedz, že bola hnojená slzami a krvou. Nezahoď ju, previaž ju tou najčernejšou stuhou,“  aj takto aktuálne veršuje vo svojej skladbe.

Jeho terčom sú politici z vládnej koalície :„Len sprostý človek vo vás vidí Jánošíkov .Ste lojálni len k vašim bratrancom, tetám a strýkom“. 

„Vy môžete za to, že sa to farbí dohneda, vy môžete za to, že je v parlamente Kotleba. Vy, máte na rukách krv vlastného človeka“ .

„Zadarmo lístok na vlak, strč si do r*ti. Sloboda nie je trváca, a tá naša teraz prudko krváca“. 

Pozrite si celú skladbu:

(ncuki, foto: Ondrej Koščík)

Páčil sa vám článok?