FOTO: Na pána. Tento vodič si s parkovaním hlavu neláme

8.3.2018
0
Mercedes na Súmračnej

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V Bratislave je to s parkovacími miestami bieda, a tak, mnohí parkujeme, kde sa dá. Niektorí vodiči to však zvyknú prehnať a chodcom nenechajú nie 1,5 metra, ale doslova ani centimetre.

Takto zaparkoval dnes svoje luxusné auto vodič na Súmračnej v Ružinove priamo pri centrále strany Smer. Ako možno usudzovať zo zafarbených kameňov, parkuje sa tu zrejme bežne a kamene majú zabrániť tomu, aby autá ničili trávnik.

Zaujímalo nás však, či vodič porušil nejaký dopravný predpis. V minulosti sme sa totiž stretli i s tým, že pokiaľ nebola jasná hranica medzi chodníkom a trávnikom, nebolo podľa policajtov možné zmerať, koľko centimetrov z chodníka vodič vlastne nechal voľných. A tak niektoré autá na tej istej ulici odtiahli a iné nie, dialo sa to pred niekoľkými rokmi napríklad v lokalite Pribinova - Čulenova ešte predtým, ako sa tu rozbehla masívna výstavba. Podľa hovorcu Mestskej polície Bratislava Petra Plevu však vodič jednoznačne dopravný predpis porušil. V tomto prípade ide o porušenie § 52 písm. 2 zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov - voľná šírka chodníka 1,5 metra,“  reagoval na naše otázky Pleva. 

Ako vidno, v okolí boli i voľné parkovacie miesta (aspoň v čase našej prítomnosti):

Zdroj: ms

Na chodníku nezostalo žiadne voľné miesto:

Zdroj: ms

​(ms)

Páčil sa vám článok?