VIDEO: Bratislavský spevák Samuel Tomeček naspieval pesničku o cyklistovi Saganovi

7.7.2017

Zdroj: Facebook S.T.

Páčil sa vám článok?

Diskvalifikácia slovenského profesionálneho cyklistu Petra Sagana z prestížnych pretekov Tour de France 2017 rozosmutnila celý slovenský národ. Bratislavský spevák Samuel Tomeček dokonca o trpkom konci nášho pretekára nahral a naspieval pesničku. Bude sa ľuďom páčiť?

„Bol to spontánny nápad," povedal na margo skladby Sagan song jej autor a interpret Samuel Tomeček a Bratislavským novinám opísal aj okolnosti vzniku tejto pesničky: „Som veľký športový fanúšik, každý, kto ma pozná, to vie. Vystupoval som 3 roky po sebe na Športovcovi roka a minulý rok sme sa s kapelou zúčastnili na každom dni na Tour de Slovaquie (Okolo Slovenska). Keď som sa dozvedel, ako nespravodlivo diskvalifikovali Petra Sagana, jedného z mojich najobľúbenejších športovcov z Tour de France, zostal som v šoku. Rozhodol som sa urobiť recesiu a zavesiť ju na Facebook pre mojich fanúšikov. Nečakal som, že z toho vznikne "hit" internetu. Je to "one take" song, žiadny singel, ani hit či hymna. Je to moje vyjadrenie ako umelca. Namiesto toho, aby som komentoval každý negatívny status, som sa rozhodol zobrať túto informáciu športovo a urobiť si z toho srandu, ako to zvykne robiť aj Peter Sagan."  

Samuel Tomeček ju zavesil na svoj Facebook, kde si ju pozrelo 150-tisíc ľudí za dna dni a na youtube si ju pustilo ďalších vyše 14-tisíc ľudí. Ak ste ju ešte nevideli, tak nech sa páči...

Reakcie na pesničku sú zatiaľ rôzne. Niektorí ju považujú za mega dobrú, kým iní jej vyčítajú samotný motív, teda, že sa na pretekoch po vylúčení Sagana nestalo nič také strašné, aby sa o tom museli skladať takéto skladby. Spevák ešte nemá potvrdené, že sa pieseň dostala už do uší aj samotnému Petrovi, ale pri sile a dosahu sociálnych sietí je to viac než pravdepodobné!   

(ars, foto: facebook, video: youtube)

Páčil sa vám článok?