Bratislavčania zobrali obchody útokom - chlieb a pečivo boli všade vypredané!

5.7.2017
0

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Skutočnosť, že dnes je na Slovensku štátny sviatok - svätého Cyrila Metoda a všetky obchody budú zatvorené, spôsobila včera poobede a večer priam návaly na hypermarkety.

Tie doslova praskali vo švíkoch, ľudia sa vo veľkom zásobovali najmä pekárenskými výrobkami. A tak zohnať včera večer v Bratislave chlieb bol priam nadľudský výkon. Pulty väčšiny hypermarketov, kde sa ponúka chlieb a pečivo, zívali prázdnotou. Na mnohých miestach sa minuli všetky jeho zásoby a obchodníci už nemali z čoho napiecť nové várky rožkov, žemlí, bagiet či klasického chleba. Z predajní zmizli dokonca aj tie najdrahšie druhy trvanlivých chlebov.

„Na našom sídlisku sú vyrabované niektoré obchody. Nieto dokonca drahého chleba v Yeme. Zajtra bude zatvorené. Pripomína mi to nájazd na potraviny v auguste 1968. Keď si naši rodičia robili zásoby v očakávaní vojny medzi USA a ZSSR kvôli Československu. Bezdomovci, ktorí vyberajú kontajnery, budú mať o pár dní hody," poznamenal včera večer na sociálnej sieti Bratislavčan Boris.

Aj podľa viacerých diskutujúcich boli parkoviská pred obchodmi plné podobne ako pri nákupoch tesne pred Vianocami. „Toto z ľudí urobil konzumný spôsob života. Pritom obchody budú zatvorené len jeden deň," pridal svoj názor Miro. „Ľudia panikárili akoby mal zajtra nastať koniec sveta. Naozaj tomu nerozumiem," poznamenala Jarka.

Zdroj: Facebook

(ars)

Páčil sa vám článok?