Prázdniny za dverami: Vyberte si z pestrej ponuky denných táborov

24.6.2017
0

Zdroj: dennetabory.sk

Páčil sa vám článok?

S letnými prázdninami prichádza tradičný problém, ako vyplniť voľný čas detí. Ideálnou možnosťou je denný tábor, pripravili sme pre vás výber tých najzaujímavejších z Bratislavy.

Podľa Michala Moška z Občianskeho združenia Preliezka je „výhodou denných táborov to, že deti sa každý deň po skončení táborového programu vracajú domov k rodičom a nemusia zažiť odlúčenie, ktoré môže byť pre dieťa, ktoré nie je zvyknuté „spať mimo domu“, nepredstaviteľné.“

Ak plánujete dať dieťa do denného tábora, tak už je rozhodne najvyšší čas si nejaký z pestrej ponuky rezervovať. Ponuka je síce široká, avšak tie najobľúbenejšie sa rýchlo obsadzujú. Napríklad tábor v ZOO Mladí zoológovia má už všetky prázdninové termíny obsadené.

Ak potrebujete, aby si vaše ratolesti zlepšili počas voľných prázdninových dní jazykové zručnosti, prihláste ich na jazykový tábor. Alebo, ak máte doma malých, neustále aktívnych jedincov, majú možnosť sa vyšantiť a zároveň niečo nové naučiť v táboroch zameraných na rôzne typy pohybových aktivít. V Bunkroch odvahy na nich čakajú samé dobrodružstvá, do sveta koní a jazdenia ich dostanete prihláškou do Letného ródea. V ponuke nájdete aj počítačový tábor alebo novinku v tohtoročnej táborovej ponuke kulinársky zameraný tábor, kde sa vaše deti premenia na kuchárov. Väčšina táborov je určená pre deti od šesť rokov, organizátori  však nezabudli ani na menšie deti, preto Leto s kockami LEGO mini, Veselá piškótka môže byť pre nich skvelý zážitok. Dokonca tábor Kráľovstvo fantázie je určený pre deti už od troch rokov.

 Z ponuky táborov sme pre vás vybrali:

Safari Camp

KDE: Dúhová škôlka, Suché miesto 2/A, Chorvátsky Grob a Westend Gate, Dúbravská cesta 14, Bratislava

Cena: 169 eur, zahŕňa celodenný program v angličtine a stravu (5 dní)

Safari Camp už ako napovedá názov, je jediným zážitkovým pobytom komunikovaným v angličtine. Tábor ponúka letné safari dobrodružstvá, inšpiruje deti k objavovaniu a spoznávaniu sveta za hranicami ich každodenného života. Vítané sú deti rôznej jazykovej úrovne od 4 do 7 rokov od začiatočníkov až po rodené po anglicky hovoriace deti. Tábor prebieha v týždňových turnusoch, na výber máte dva turnusy v júli a dva v auguste.

Jazyková škola IH

KDE: Jazyková škola IH, Nám. SNP 14

Cena: 179 eur, zahŕňa stravu, študijný materiál, zdravotné poistenie detí a výučbu tenisu (5 dní)

Tento tábor spája vyučovanie angličtiny s tenisom, čo môže byť motivujúca kombinácia pre vaše deti. Dieťa dostane šancu učiť sa po anglicky prirodzenejšie, zábavnou a hravou formou ich budú vyučovať školení zahraniční a slovenskí lektori. Aby deti mali dostatok pohybu, v utorok, stredu a štvrtok sa v popoludňajších hodinách vyšantia na tenisových kurtoch. Tábor je vhodný pre deti vo 7-12 rokov. Škola ponúka aj program bez tenisových aktivít, kde je tenis nahradenými inými voľnočasovými aktivitami.

Berlitz denný jazykový tábor

Kde: Jazyková škola Berlitz, Tyršovo nábrežie 12

Cena: 250 eur, zahŕňa komunikáciu v cudzom jazyku a stravu (5 dní)

Berlitz ponúka obľúbený jazykový tábor v lokalite Sadu Janka Kráľa a Magio letnej pláže. Každý turnus deti spoznajú jednu krajinu - jej kultúru, kuchyňu, štátne symboly, zvyky formou hier, prezentácií, videí a kvízov. Veková kategória detí je obmedzená na 7-12 rokov. Profesionálni zahraniční lektori kladú dôraz na intenzívny jazykový kurz a sú špeciálne vyškolení na výučbu Berlitz metódou.

Tanečná horúčka

Kde: Stromová 16

Cena: 138 eur, zahŕňa stravu, atrakcie, pracovné pomôcky, odborný výcvik a prednášky (5 dní)

Pre všetky deti, ktoré milujú tanec je určený tábor Tanečná horúčka organizovaný v spolupráci s profesionálmi z DANCEHOUSE. Mladí tanečníci budú rozdelení do skupiniek podľa veku a tanečných zručností. Deti sa naučia základy alebo aj celú choreografiu rôznych tanečných štýlov, napríklad  strašidelný zombie tanec, ľudový tanec po fínsky, tance a interaktívne scénky z Popolušky a Smiem prosiť. K tancu patria aj autentické kostýmy, ktoré si môžu vyrobiť. Celotýždňový program bude ukončený záverečným vystúpením pre rodičov. Prihlásiť môžete deti od 6 do 14 rokov.

Traja pátrači

Kde: Dopravné ihrisko, Bosákova, Bratislava

Cena: 118 eur (5 dní)

Dopravná výchova, bicyklovanie, hľadanie Veľkej záhady počas celého týždňa a návšteva petržalských bunkrov. Aj takýto program má pre vaše ratolesti pripravený tábor s príznačným názvom Traja pátrači, takže vaše deti nebudú mať núdzu zažiť poriadne dobrodružstvo. Vaše deti sa vrátia v čase a odvážni rytieri im predvedú svoje remeslo – uvidia tak historický šerm a snáď si aj zastrieľajú z ozajstného luku!  Osobne si vyskúšajú rôzne praktiky z policajnej, či záchranárskej praxe za asistencie odborníkov a spolu so záchranármi Slovenského červeného kríža sa naučia aj základy prvej pomoci.

Tábor je odporúčaný pre deti vo veku od 6 do 14 rokov.

Veselí vodáci

Kde: Lodenica na Karloveskom ramene

Cena: 170 eur, zahŕňa program, vodácku výbavu, plávacie vesty a, samozrejme, stravu (5 dní)

Ak majú vaše deti blízko k vode, máte šancu ich prihlásiť do obľúbeného vodáckeho tábora Veselí vodáci. Deti sa oboznámia s rôznymi druhmi vodných športov, vodáckou výbavou a naučia sa správať v krízových situáciách, ktoré číhajú na vode a v jej blízkosti. Podmienkou je to, aby deti vedeli plávať, aj keď budú mať oblečené záchranné vesty. Navyše tento rok môžete aj vy ako rodič absolvovať Splav z Hainburgu do lodenice spolu s vašim veselým vodákom. Cena je 18 EUR za dospelú osobu a vaše dieťa, ktoré už absolvovalo tábor, to má ako darček k táboru. Tábor je vhodný pre deti od 7 do 14 rokov. Čo sa týka dostupnosti, aktuálne majú ešte voľné 2 miesta v júli a ak ich nestihnete, v auguste je na výber ešte z viacerých turnusov.

Mladý webdizajnér I. a II.

Kde: budova školy Macrosoft, Štefánikova

Cena: 161 eur, zahŕňa kompletnú výučbu, súťaže, počítačové hry, záverečný certifikát a stravu (5 dní)

Ak vaše deti zaujíma skôr svet počítačov, je pre neho najlepšia voľba naučiť sa alebo zdokonaliť sa vo vytváraní internetových stránok a zvládnuť základy počítačovej grafiky. Po absolvovaní denného tábora Mladý webdizajnér I. bude vedieť, ako funguje operačný systém, naučí sa pracovať s programovým vybavením. Bude jednoducho pracovať s fotografiami, obrázkami. Tábor je určený pre deti od 7 do 15 rokov A ak táto úroveň nestačí,  škola ešte ponúka aj vyšší level tábora Mladý webdizajnér II., ktorú môže absolvovať po základnom tábore alebo, ak už ovláda techniky základnej úrovne.

Bunkre odvahy

Kde: Bunker BS-8, Kopčianska

Cena: 114 eur, zahŕňa pracovné pomôcky, hračky, všetky atrakcie a stravu (5 dní)

Tábor sa bude odohrávať na slovensko – rakúskych hraniciach, v priestoroch, ktoré tvoria našu živú históriu. V zrekonštruovaných priestoroch obranných bunkrov sa deti zážitkovou formou dozvedia veľa o histórii, naučia sa orientovať v teréne, čítať v mape, používať buzolu, podľa stromov vedieť spoznať svetové strany, zakladať oheň a mnohé iné zručnosti. Počas celého týždňa budú mať deti možnosť získať rôzne vojenské hodnosti podľa Hodnostného motivačného systému, ktorý je preto zároveň veľkou motiváciou. „Môj syn bol spokojný s programom, aj s organizáciou. Na nadšení mu pridalo, že získal hodnosť generála“, hovorí jeden z mnohých spokojných rodičov. Voľné majú ešte termíny v oboch prázdninových mesiacoch.

Malí kuchárikovia

Kde: Chefparade, Košická 58

Cena: 132 eur (5 dní)

Novinkou v táborovej ponuke, o ktorú je podľa Michala Moška z o.z. Preliezka veľký záujem, je tábor Malí kuchárikovia, kde vaše ratolesti zažijú kulinársky týždeň plný dobrôt, ktoré si samy pripravia. A to, čo si uvaria, si aj zjedia. Všetko pod taktovkou skúseného šéfkuchára. Po varení program sľubuje oddych a športové aktivity na ihriskách i na kúpalisku Delfín. Prihlásiť môžete deti od 6 do 14 rokov. Ak vás tento typ tábora zaujal, určite sa poponáhľajte, pretože voľné miesta sa rýchlo obsadzujú. V rámci dvoch turnusov je voľných už iba 5 miest.

The Little Gym Bratislava

Kde: Vajnorská 45, Bratislava

Cena: Lekcie cvičenia s deťmi: 72,5 eur/6 týždňov alebo 14,5 eur/deň

Letný kemp: 140 eur/5 dní/člen, 165 eur/5dní/nečlen alebo 32 eur/ deň/člen, 38 eur/deň/nečlen (v prípade záujmu je možné zúčastniť sa iba pol dňa a cena je znížená o polovicu.)

Letné programy otvárajú aj v centre pohybových aktivít The Little Gym, jednom z najpopulárnejších športových zariadení pre deti v západnej Európe. Letné programy budú prebiehať od 17. júla do 25. augusta. Profesionálne zostavené cvičebné programy pre deti zahŕňajú gymnastickú prípravu, pohybové hry, veselé prekážkové dráhy a tiež množstvo hudby. Deti tak vďaka novým zručnostiam získajú väčšiu odvahu a sebadôveru a zároveň sa naučia počúvať, sústrediť sa a spolupracovať s ostatnými.V ponuke je letný prázdninový kemp, vhodný je pre deti už od 3 do 10 rokov. Ak vám nevyhovuje týždenný kemp, môžete svoje ratolesti  prihlásiť len na denný či poldenný teda doobedný/poobedný program. Okrem tohto organizujú aj letné lekcie cvičenia rodičov s deťmi, pre bábätká od 10 do 36 mesiacov. V tejto škole jej lektori kladú dôraz na trojdimenzionálny proces učenia, čo znamená, že prostredníctvom rôznych cvičení sa podporuje rozvoj detí v telesnej, rozumovej a emocionálno-sociálnej oblasti. Každá oblasť procesu učenia podporuje vývojovú a sociálnu zrelosť a taktiež pripravenosť na rôzne životné zmeny. Čo sa týka obsadenosti, obidva programy majú ešte dostatok voľných miest.

Múza

Kde: Loď cafe, Tyršovo nábrežie

Cena: 120-130 eur/turnus (podľa termínu) alebo 26-28 eur/deň (podľa termínu) (5 dní)

Pokiaľ máte doma malého výtvarníka, speváka či divadelníka nechajte ho v spoločnosti múz rozvíjať svoj talent a prihláste ho do denného tábora Múza. Tábor je určený pre všetkých malých umelcov vo veku 5 – 15 rokov, ktorí sa kamarátia s výtvarnými, tanečnými, divadelnými, literárnymi či hudobnými múzami. Deti tu nečakajú len tvorivé zážitky, ale predovšetkým radosť, smiech a poklady vytvorené vlastnými rúčkami. Súčasťou programu bude tiež nácvik choreografie, tvorivé čítanie či divadelná tvorba. Na výber máte z troch turnusov, júlový je zameraný viac na divadlo, spev a literatúru a dva augustové majú v programe navyše výtvarné umenie a tanec. Vo všetkých troch termínoch ešte nájdete voľné miesta.

Leto s kockami LEGO mini

Kde: Martinčekova 13

Cena: 159 eur (5 dní)

Program tábora je zostavený tak, aby sa chlapci aj dievčatá, pod vedením kvalifikovaných lektorov, hlavne zabavili  v modernom centre plnom kociek LEGO®.  Deti si nenásilnou formou budujú základné poznatky, a to zvyšuje ich záujem o vedu a techniku. Počas celého dňa sú pre nich pripravené navyše fyzické aktivity na čerstvom vzduchu. Čo sa týka obsadenosti, ak máte o tábor záujem, dlho neváhajte, lebo voľné miesta sa rýchlo míňajú. V júli majú voľné už len jedno voľné miesto a augustové turnusy hlásia tiež posledné voľné miesta.

(nc)

Páčil sa vám článok?