FOTO a VIDEO: Pre motoristov sprístupnili novú cestu R7 - pozrite sa, ako prebiehala jej výstavba...

19.7.2020

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Odovzdávanie novej cestnej komunikácie R7 verejnosti vlastne odštartovalo už v piatok 17. júla, kedy si kvalitu vozovky ako prví mohli vyskúšať rekreační bežci. Dnes (v nedeľu) o desiatej predpoludním sa po malej slávnosti sprístupní cesta aj pre automobily. Najmä obyvateľom Žitného ostrova by sa tým mal výrazne uľahčiť presun do Bratislavy a späť...

Zdroj: FB D4R7

​S výstavbou komunikácie sa začalo v novembri 2018 a priebeh prác zachytáva aj toto video:

Dva dni pred oficiálnym otvorením sprístupnila spoločnosť D4R7 dokončenú rýchlostnú cestu R7 športovcom v rámci akcie Charitatívny D4R7 Večerný beh, ktorá sa uskutočnil v piatok 17. júla. Trasa behu na novej vozovke merala symbolických 7 km. Výťažok z registračného poplatku 7 EUR bol určený pre Nadácia TA3 a jej projekt Káčer na bicykli.

Zábery z charitatívneho behu nájdete v našej galérii:

Peter Káčer si na záver prevzal z rúk Jorgeho Sanza, country managera spoločnosti Ferrovial Construction v SR, šek v hodnote vyzbieraného vstupného od 500 registrovaných bežcov. Peter Káčer trasu absolvovoval na svojom handbiku a v cieli šíril svoj charakteristický optimizmus a dobrú náladu. A ešte dodajme, že podujatie sa uskutočnilo v súlade s prísnymi epidemiologickými opatreniami.

Spoločnosť D4R7 dnes dovzdá vodičom do prevádzky 29,7 km (25,2 km na R7 a 4,5 km na D4) s 22 mostmi a novými križovatkami v Rovinke, Dunajskej Lužnej a Šamoríne. Je to približne polovica dĺžky najväčšieho infraštruktúrneho projektu na Slovensku (59 km), ale i jedného z najväčších PPP projektov v Európe.

Tu si môžete pozrieť slávnostné prestrihnutie pásky:

 Zábery na novú cestnú komunikáciu:

Zdroj: FB D4R7

​Jedna z nových kruhových križovatiek na cestnej komunikácii R7.

Zdroj: FB D4R7

​Postarané bude aj o údržbu novej cestnej komunikácie a to v každom ročnom období...

Zdroj: FB D4R7

​Nová cesta by mala obyvateľom Žitného ostrova výrazne uľahčiť presúvanie do Bratislavy a ušetriť čas... 

(ars)

Páčil sa vám článok?