ANKETA: Kde v meste bývajú známe tváre a prečo?

16.4.2018
0
Osobnosti anketa

Zdroj: Matúš Husár, foto archív osobnosti

Páčil sa vám článok?

Keď si človek kupuje byt zvažuje naozaj všetko. Pre niekoho je prioritou mať v blízkosti parky a veľa zelene, iní zase uprednostňujú mesto, kde si môžu vyberať kaviarne a reštaurácie. Do špeciálu Bývanie Bratislavských novín nám známe tváre prezradili, kde bývajú a podľa čoho si vyberali mestskú časť Bratislavy.

Veronika Ostrihoňová - televízna reportérka

Vybrala som si Horský park, lebo je to podľa mňa jedna z najkrajších lokalít v Bratislave. Je odtiaľ blízko relatívne všade, mám dobrý prístup do Záhorskej Bystrice, kde pracujem a je tam aj les a príroda. Chodíme venčiť psa, behať, prechádzať sa, jednoducho, využívame blízkosť parku. Už len opraviť cesty a bude to dokonalé.

Zdroj: archív Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej

Tomas Šedivý „LASKY“- spevák skupiny PARA

Žijem striedavo v Rači v byte a v Rusovciach v dome. Ani som si ich veľmi nevyberal, ale nejak tak to vyšlo. Ale myslím, že obe lokality sú výborné, na jemnú vzdialenosť od centra si človek zvykne.. Jasné, že sú tam zápchy a človek si aj zanadáva, ale je to o tom, že si treba nastaviť program tak, aby v čase špičky sa človek do nich nedostal.

Zdroj:

Romana Klimeková – interiérová stylistka a spoluzakladateľka Pes v núdzi

Žijem na Palisádach v pamiatkovom dome z roku 1905. Odmala ma fascinovali ulice nášho Starého Mesta, obzvlášť Palisády a okolie. Výber pre bývanie bol jasnou voľbou, kvôli výbornej polohe, pretože chodím rada pešo, histórii a rôznorodej architektúre. Pri prechádzkach so psom objavujem stále nové zákutia, sledujem rekonštrukcie domov a vil, a celkovo ma táto oblasť pre mňa dušu :)

Zdroj: archív Romi Klimekovej

Mirka Kosorínovátanečníčka a účastníčka Let´s Dance

Bývam v lokalite Ahoj -Briežky v Novom Meste. Túto lokalitu mi viac-menej vybral partner a ja som mu za to nesmierne vďačná. Žijeme v lese a pritom to máme na skok do mesta. Je to ideálne prostredie na prechádzky do prírody a máme krásny výhľad na Bratislavu.

Zdroj: archív Mirky Kosorínovej

Barbara Jagušák Heribanovámódna stylistka a PR manažérka

Bývam v Starom Meste, v Panorama City. Je tu krásne prostredie, pod oblokom nám tečie Dunaj, mám to na skok od mesta a Eurovei a tiež sa môžeme kedykoľvek ísť poprechádzať na hrádzu. Na tejto lokalite sa mi páči tiež to, že som prakticky v centre a všade mám blízko.

Zdroj: archív B.Jagušák

Katka Brychtová -  herečka

Od detstva bývam v Starom Meste a bývam tu doteraz, pretože mi to vyhovuje. Páči sa mi táto lokalita, všade mám blízko, nemusím veľa cestovať autom, a tak nemusím riešiť zápchy. Navštevujem divadlá, kaviarne, s deťmi sme chodievali často do Medickej záhrady.

Zdroj: archív Katky Brychtovej

Filip Tuma – herec

Bývam v Starom Meste a bývam tu, pretože tu bývali moji rodičia a teraz tu žijem s partnerkou Nelkou a sme si tu tak zvykli. Mám rád, keď je centrum prázdne, pokojné a bez turistov, nemám rád na ňom, keď je preplnené a hlučné.

Zdroj: archív Filip Tuma

Maroš Kramár – herec

Vo všeobecnosti mám rád Bratislavu, ale pomaly sa mi prestáva páčiť, že je už dosť preplnená a všade sú zápchy. Už dlhú dobu žijem aj s rodinou na Patrónke, rád chodievam do Horského parku na prechádzky načerpať novú energiu.“

Zdroj: archív Maroš Kramár

Ady Hajdu – herec

Som rodený Bratislavčan, býval som už asi v každej mestskej časti. Neskôr sa mi naskytla možnosť kúpiť byt na Dlhých dieloch, kde už bývam viac ako 20 rokov. Prišiel som sem, keď tu ešte nič nebolo, a bývali sme v prvom panelákovom dome hneď po revolúcii. Chodievali sme s deťmi do prírody, sánkovali sme sa, opekali. Blízko sme mali školu, a to som rád, lebo mňa kedysi zrazilo auto, tak som dal syna do tejto školy a nemusel prejsť ani cez cestu a už bol v škole. Sú tu krásne lúky, hora, rád sa tam chodím prechádzať. Zároveň tu žijem rád aj preto, že tu máme geniálnu starostku, ktorá robí transparentnú politiku, čo sa o starostoch iných mestských častí nedá povedať a hlavne o primátorovi. Okrem toho som aj Záhorák, máme tam chalupu v Lozorne, chodievame tam tráviť voľné chvíle a víkendy oddýchnuť si aj s rodinou. Som celkovo spokojný, že som si vybral túto lokalitu na bývanie.

Zdroj: archív Ady Hajdu

Beáta Dubasová – speváčka

Keď som sa vydala, s manželom sme sa rozhodli žiť v Starom Meste. Rada sa prechádzam starými uličkami po centre, navštevujem malé obchodíky, kaviarničky, hlavne v lete to má takú čarovnú atmosféru. Mám také svoje zákutia, kde rada chodievam. Rada sa prechádzam po starých uličkách v podhradí a obdivujem architektúru, sadnem si na kávu či vypočujem koncert. Bratislava už je ako také prímorské mestečko, tým, že tu máme Dunaj. Mám svoje obľúbené miesta aj v Horskom parku aj na Devíne.. Vyhovuje mi bývanie v Starom Meste.

Zdroj: archív Beáta Dubasová

Janko Lehotský, spevák a skladateľ

Bývame už roky v Karlovke. Je nám tam veľmi dobre. Skutočne nič nám nechýba. Iba občas to škrípanie električiek je otravné, ale inak fajn. Cítiť tam Dunaj, blízko je Rakúsko. Som naozaj spokojný.

 Laci Strike, tanečník a choreograf

Bývame na „Duláku“. Lokalita je vynikajúca, máme všetko pod domom. Lekár, lekáreň, kaviarne, reštaurácie, či škola všetko je dostupné. Nikde sa nemusíme tralákať. Dokonca aj do mesta peši je to kúsok . Keď som prišiel do Bratislavy za prácou, bývali sme na rohu Bjornsonovej a Šancovej. Bolo to ďaleko hlučnejšie, ale človek si nevyberie. Skúsili sme aj Trnávku v nových bytoch, ale kultúrne vyžitie tam chýbalo. Sme teraz veľmi spokojní, táto lokalita je veľmi super.

 Samo Tomeček, spevák

Asi 7 rokov som v Karlovej Vsi pri Líščom údolí. Blízko mám les, čerstvý vzduch. Pochvaľujem si. Výhodou je, že sa hneď dostanem do mesta. Na tomto mieste ešte nie je veľká zástavba, veľmi dobre sa mi tam býva.

 Thomas Puskailer, muzikálový herec a spevák

Bývam nad Palisádami, neďaleko pri Horskom parku. Vynikajúco sa tam býva. Je to staršia bytovka. V okolí je park, krásna príroda, obrovský oddych. K domu patrí spoločná záhrada, kde sa deti môžu hrať. Čo mi chýba? Iba keď chceme s manželkou dobrú kávu, tak naokolo nie je žiadna malá kaviareň. Musíme zobrať auto a na Palisádoch už nejakú kaviareň nájdeme, ale inak je to tu skutočne príjemné. Keby sme tu mali len malú kaviareň, už by sme bývali ako v nebi. Dokonalé.

 Henrieta Mičkovicová, herečka

Asi 12-13 rokov žijeme v Starom meste a či som spokojná? Chcela som bývať v meste. Všetko má svoje pre a proti. Máme trh na Žilinskej a dúfam, že nám ho nikdy nezrušia. Mrzí ma zahustenosť, všetko je zastavané. Ubúdajú zelené plochy... Našťastie bývame v pokojnej uličke, nie je tu rušno, ale jedného dňa sa môže všetko zmeniť, keď pozerám aký je vývoj. Mierne obavy mám...

 Hana Lasicová, spisovateľka

Bývam asi 9 rokov v Ružinove, je mi tu dobre. Vybavenosť je tu skvelá, je to kúsok do centra, parky sú krásne. Ak spomeniem mínusy, tak určite cesty, kolóny a parkovanie.

​(ncuki,mc)

Páčil sa vám článok?