Divadlo Astorka ohlásilo 28. sezónu - s akou inscenáciou ju odštartuje?

24.8.2017

Zdroj: Astorka Korzo - Ctibor Bachratý

Páčil sa vám článok?

Dvadsiata ôsma divadelná sezóna Divadla ASTORKA Korzo ´90, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja sa čoskoro začne. V divadle momentálne skúšajú úplne novú inscenáciu a rozbehli sa aj prípravy čoraz obľúbenejšieho festivalu Astorka, ktorý sa bude konať v októbri.

Jedným z prvých predstavení, ktoré Astorka v novej sezóne odohrá, bude divadelná hra Letmý sneh, ktorá je naplánovaná na piatok 8. septembra. Ešte na konci minulej divadelnej sezóny uviedli v Divadle ASTORKA Korzo ´90 novú divadelnú inscenáciu Kontajner Paríž, ktorá groteskným spôsobom odzrkadľuje zmätok dnešného sveta. A prvé reprízy tohto predstavenia tu odohrajú v dňoch 9. a 30. septembra. Zároveň sa už začala príprava ďalšieho nového titulu s názvom Lásky jednej plavovlásky inšpirovaný kultovým československým filmom. O réžiu sa postará SKUTR, teda dvojica Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský, ktorí sa na slovenskej profesionálnej scéne predstavia vôbec po prvýkrát  a to práve v Astorke.  „Autorské inscenácie SKUTRa kombinujú činohru, tanec, pohyb, akrobaciu, bábky, projekcie, svetelný dizajn, zvuk a dali by sa jedným slovom označiť ako multižánrové alebo cross-over. Popri voľnej autorskej tvorbe režírovali Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský na popredných českých scénach - Národné divadlo v Prahe, Brne, Ostrave, Divadle Na zábradlí i v zahraničí. Venujú sa aj hudbe a spojeniu hudby a divadla," píše sa v tlačovej správe, ktorú vypracovala dramaturgička Andrea Domeová.          

Súbor Astorky popri divadelných inscenáciách podľa klasických alebo moderných dramatických i literárnych predlôh, už viackrát prekvapil zapojením nových foriem činoherného divadla, ktoré dnes priberá prvky fyzického divadla, filmu, výtvarného umenia a nových médií. Pri spolupráci so SKUTR-om sa takisto črtá zaujímavé spojenie hodnotnej predlohy s netradičným scénickým prístupom, obohatený hereckým majstrovstvom členov súboru. A v predaji sú už vstupenky na októbrový Festival Astorka 2017, na ktorom privítame vynikajúce európske divadlá. Pôjde už o trinásty ročník," dodala PR manažérka divadla ASTORKA Korzo ´90 Kristína Teluchová.

(ars, foto: DAK´90)

Páčil sa vám článok?