FOTO a VIDEO: Prečo záchytné parkoviská počas MS v hokeji väčšinou zívajú prázdnotou?

16.5.2019

Zdroj: Anna Čapková

Páčil sa vám článok?

Vyzerá to tak, že organizátori MS v hokeji sa trochu prepočítali, keď zriadili záchytné parkoviská pre návštevníkov svetového šampionátu s takou veľkou kapacitou. Oplotené či vyznačené plochy na Tyršovom nábreží, respektíve pri štadióne ŠKP v Dúbravke sú väčšinou úplne prázdne alebo sa na nich nachádza len pár áut, čo mnohých Bratislavčanov irituje...

Bezplatné záchytné parkovisko na Tyršovom nábreží je vyhradené pre hokejových fanúšikov, ktorí majú lístok na zápas. Nachádza sa na oplotenej ploche medzi Starým mostom a bývalým lunaparkom. Počas celého týždňa (MS v hokeji sa začali minulý piatok) však zívalo prázdnotou, čo mnohých okoloidúcich udivuje a motoristov aj hnevá, pretože tí sa teraz so svojimi vozidlami musia tlačiť na provizórnej ploche oproti, kde im navyše zopár voľných miest zabrala obrovská mláka, ktorá tu vznikla po daždi.

Hoci má Tyršovo nábrežie kapacitu 250 áut a 30 autobusov (úvodná foto), tak včera sme tam videli zaparkované iba dve autá ( jedno z nich tam podľa policajta dokonca ani nemalo čo hľadať) a dnes iba jedno jediné. "Minulý týždeň však bolo napoly zaplnené, keď hrali Česi, prišli aj tri autobusy. Parkovalo tu tiež veľa Rakúšanov a Talianov. Očakávame, že dnes sa parkovisko opäť zaplní, keďže v Bratislave hrajú popoludní Rakúšania a večer Česi," predpokladá policajt. Na parkovisko sme sa teda boli pozrieť aj dnes o pol piatej popoludní. Bolo takmer prázdne, len jeden autobus a ani nie 20 áut. 

Polícia na svojom Facebooku zverejnila už niekoľko videí, z ktorých je zrejmé, že väčšina fanúšikov napríklad z Českej republiky uprednostňuje vlak ako najvhodnejší spôsob dopravy. 

Špeciálne pre českých motorizovaných fanúšikov bolo zriadené aj ďalšie záchytné parkovisko, ktoré sa nachádza pri bývalom futbalovom štadióne ŠKP v bratislavskej Dúbravke. Z hľadiska logistiky to bolo vymyslené tak, že vozidlá idúce po diaľnici D2 smerom z Prahy a Brna do Bratislavy by mohli autá odparkovať práve v Dúbravke a ich posádky presadnúť na MHD. Aj na tento parkovací priestor sme sa zašli tento týždeň pozrieť.

Zdroj: FB Doprava v Bratislave

​Organizátori rozmiestnili v okolí štadióna niekoľko navigačných značiek, ktoré mali motoristov doviezť k záchytnému parkovisku v Dúbravke, čo však celkovo vyznieva trochu komicky vzhľadom k veľkej vzdialenosti od Zimného štadióna Ondreja Nepelu, kde sa majstrovstvá sveta v hokeji konajú.

Zdroj: lb

​Dá sa trochu pochybovať o tom, že by sa nejaký zahraničný návštevník Bratislavy dokázal z Dúbravky dostať MHD až na Trnavskú. Preto nás ani neprekvapilo, že na záchytnom parkovisku nebolo ani jedno auto...

Aj keď na druhej strane v ten deň mali českí hokejisti voľno, takže tým pádom ani fanúšikovia nemali dôvod do nášho mesta cestovať. 

Zdroj: lb

​(ars)

       

Páčil sa vám článok?