Počas MS budú môcť miestni obyvatelia i motorizovaní návštevníci Bratislavy parkovať pod Národným futbalovým štadiónom!

10.5.2019

Zdroj: Banm

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Nové Mesto oznámila, že počas konania MS v ľadovom hokeji umožní obyvateľom z okolia zimného štadióna Ondreja Nepelu ako aj motorizovaným návštevníkom svetového šampionátu, aby parkovali v podzemnom parkovisku pod Národným futbalovým štadiónom na Tehelnom poli.

"Obyvatelia z okolia zimného štadióna a návštevníci Majstrovstiev sveta v hokeji v Bratislave budú mať počas šampionátu k dispozícii nové dočasné parkovacie miesta. Využívať budú môcť parkovisko pod Národným futbalovým štadiónom – návštevníci 505 miest za poplatok 10 € na 12 hodín (od 12. mája od 12.00 hod.), obyvatelia s trvalým pobytom na Ulici Viktora Tegelhoffa a na časti Vajnorskej ulice, kde budú počas majstrovstiev sveta parkovacie obmedzenia, budú môcť využívať 100 miest bezplatne. Na vyčlenení týchto parkovacích miest sa dohodol starosta mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Rudolf Kusý so zástupcami Národného futbalového štadióna.

„Chceme takto pomôcť obyvateľom z bezprostredného okolia štadióna, ktorým obmedzenia súvisiace so šampionátom zasiahnu do života najviac. Počas majstrovstiev pohodlne zaparkujú na bezplatnom parkovisku. Zároveň odbremeníme aj okolité ulice Nového Mesta, lebo autá návštevníkov majstrovstiev nebudú odstavené na nich, ale za výhodnú sumu zaparkujú na platenom parkovisku,“ povedal starosta Rudolf Kusý.

Od pondelka 13. mája si budú môcť obyvatelia Ulice Viktora Tegelhoffa a časti Vajnorskej ulice rezervovať bezplatné parkovacie miesto na Miestnom úrade Bratislava-Nové Mesto na Junáckej ulici č. 1 – v podateľni úradu na prízemí sa stačí preukázať trvalým pobytom a nahlásiť evidenčné číslo vozidla. Zaevidovaných bude prvých 100 obyvateľov spomínaných ulíc, ktorí o dočasné parkovacie miesto požiadajú.

(ars)

Páčil sa vám článok?