Deň D je tu! Na aké dopravné obmedzenia sa počas MS v hokeji treba pripraviť?

10.5.2019

Zdroj: FB PZ SR

Páčil sa vám článok?

Dnes poobede sa začínajú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktorých dejiskom budú Bratislava a Košice. Už niekoľko dní sa začala uzatvárať zóna v okolí zimného štadióna a polícia je pripravená prijať aj iné dopravné obmedzenia - napríklad aj uzatvorenie Trnavskej ulice medzi Bajkalskou a Trnavským mýtom...

"V prípade, ak si to bude vyžadovať dopravno-bezpečnostná situácia bude pre individuálnu dopravu uzatvorená Trnavská cesta v úseku od Bajkalskej ul. po Trnavské mýto a od Jégeho ulice. K takejto situácii môže dôjsť najmä pred začiatkami zápasov a po ich ukončení. V čase otvorenia fanzóny, čiže od 11.00 h v dňoch kedy sa hrajú tri zápasy a od 13.00 h v dňoch kedy sa hrajú dva zápasy, bude pre individuálnu dopravu uzatvorená Kukučínová ul. v úseku od Šancovej po Škultétyho ul," informuje polícia na svojom Facebooku.  

V blízkosti štadióna budú vytvorené dve zóny s dopravným obmedzením. I. zóna je ohraničená ulicami Trnavská cesta, Vajnorská ul. a Bajkalská ulica., II. zóna je ohraničená ulicami Trnavská cesta, Bajkalská ul., Záhradnícka ul. a Jégeho ul.. Vstup do týchto zón motorovými vozidlami bude umožnení iba rezidentom - obyvateľom týchto zón s trvalým a prechodným pobytom a na povolenie mestských častí BA II a III. Vstup bude kontrolovaný policajtmi Mestskej polície. Otázne však zostáva ako to bude s vjazdom áut firiem, ktoré poskytujú služby obyvateľom - kuriéri, donáška jedla, taxíky. Už včera sa niektorí vodiči, ktorí nemali vybavené povolenie na vjazd do zóny ani trvalý pobyt, pokúšali dostať do uzatvorenej zóny z Vajnorskej cez jednosmernú ulicu, konkrétne Družstevnú, kde vznikali rôzne kolízie a následné konflikty, na čo upozornil napríklad novomestský poslanec Braňo Filipovič.  

Z dôvodu, že nebude možné parkovať v podzemnom parkovisku pod zimným štadiónom, ani v blízkosti štadiónu vo vytvorených zónach s dopravným obmedzením, žiadame vodičov - návštevníkov podujatia, aby prednostne využili záchytné parkoviská, a to v smere od Trnavy na Zlatých pieskoch a na Technickej ulici, záchytné parkovisko v Petržalke na Tyršovom nábreží a v smere od Brna parkovisko ŠKP Dúbravka. O ďalších prípadných aktuálnych obmedzeniach v doprave vás budeme včas informovať.

(ts)

Páčil sa vám článok?