VIDEO V role hokejového fanúšika: Je letisko pripravené na nápor turistov? Vyskúšali sme

9.5.2019
Informačný pult Letisko BTS

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Zajtra to vypukne! Boli sme sa pozrieť, ako to vyzerá, keď k nám priletí hokejový fanúšik a potrebuje rady týkajúce sa hokejového šampionátu deň pred konaním prvého hokejového zápasu.

Zahrali sme sa teda na hokejového fanúšika a pýtali sme sa. V príletovej hale nájdete dva informačné dotykové info kiosky, kde si prehľadne vyberiete položku hokejový šampionát a v rámci neho vyhľadávate všetky dôležité informácie, ktoré vás zaujímajú - napríklad verejná doprava, ubytovanie, fanzóny a iné. 

Zdroj: Marián Dekan

Digitálny informačný kiosk

Na kioskoch nájdete papierové informačné letáky v rôznych jazykoch a tiež veľkú mapu. Okrem digitálnych kioskov sa hneď vedľa nachádza informačný pult, v ktorom nám zamestnankyňa ochotne poradila.

Zdroj: Marián Dekan

Zdroj: Marián Dekan

​Informačný stánok

Nás zaujímali možnosti ubytovania sa, ktoré ubytovacie zariadenia či hotely turistom odporučí. Slečna nám krúžkovaním na mape vyznačila niektoré hotely s poznámkou, že výber je na nás, prípadne odkázala na ubytovaciu aplikáciu airbnb. Tiež nám povedala, že skôr odporučí presun z letiska MHD, pretože do centra či na štadión je to relatívne blízko. Tak sme teda išli preveriť cenu taxíkov. Za kilometer jazdy zaplatíte dve eurá. Pred letiskom bolo odstavených niekoľko taxíkov – airport taxi a za cestu z letiska na štadión si vypýtali 20 eur.

Zdroj: Marián Dekan

​Taxíky by mali byť počas šampionátu označené nálepkou FAIR PLAY, žiaden taxík sme však však s týmto označením nenašli. Prví fanúšikovia by mali priletieť už zajtra zo Štokholmu.

(nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie