Vodiči, pripravte si pevné nervy, k hokejovému štadiónu pustia len domácich

22.4.2019
0

Zdroj: wikipedia

Páčil sa vám článok?

Blížiace sa majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré budú od 10. do 26. mája, preveria trpezlivosť Bratislavčanov a návštevníkov na našich cestách. Obmedzenia sa najviac dotknú ulíc v okolí Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Do regulovanej zóny počas šampionátu pustia len rezidentov.

Tí, ktorí bývate v okolí zimného štadióna, mali by ste sa mať na pozore. Regulovaná doprava sa totiž dotkne práve vás. Organizačný výbor hokejových majstrovstiev v spolupráci s miestnymi úradmi Ružinov a Nové Mesto vyzývajú obyvateľov domov v okolí arény v Novom Meste (ulice ako Kalinčiakova, Pri starej prachárni, Družstevná, Športová, Bartoškova, Odbojárov) a v Ružinove (ulice Stodolova, Palkovičova, Prešovská, Bajzova, Líščie nivy, Gajarská, Ondavská, Sartorisova) na spoluprácu.

Skontroluje vás polícia

Vstup autom do bezprostrednej blízkosti štadióna budú kontrolovať príslušníci mestskej polície, ktorým sa budete musieť preukázať buď ob­čianskym preukazom, že v lokalite máte trvalý pobyt, alebo, ak bývate v prenajatom byte, tak rezidenčnou kartou. Vybavíte si ju na príslušných miestnych úradoch. A to na základe nejakého vzťahu k nehnuteľnosti, napríklad predložíte nájomnú zmluvu s majiteľom bytu. Ostatní Bratislavčania či návštevníci nebudú môcť svojimi autami do lokality vojsť.

Pripravte sa tiež na dopravné obmedzenia v okolí štadióna na Trnavskej ceste, kde sa predpokladá úplne uzavretie časti tejto ulice od Bajkalskej po Trnavské mýto počas príchodu fanúšikov na zápas, aj po ukončení zápasu. V tom čase cez tento úsek bude premávať len posilnená MHD. Iný režim bude aj na Bajkalskej ulici, a to od križovatky s Vajnorskou ulicou až po Trnavskú cestu. Problematický sa môže ukázať 11.máj, keď okrem hokejových zápasov bude na novom futbalovom štadióne Slovan hostiť Žilinu.

Kde budú záchytné parkoviská

Dopravu v Bratislave by mali odľahčiť záchytné parkoviská, a to na Tyršovom nábreží s kapacitou 250 osobných áut a 30 autobusov, na futbalovom štadióne ŠKP Dúbravka s kapacitou 295 osobných áut a 25 autobusov, na Zlatých pieskoch s kapacitou 350 osobných áut a 30 autobusov i na Technickej ulici (bývalé technické služby), kde sa zmestí 250 osobných áut.

Začiatok regulácie dopravy sa začne 6. mája na Kalinčiakovej ulici. Komplexné dopravné opatrenia začnú platiť od 9. mája.

(lb)

Páčil sa vám článok?