Míľu pre mamu v Bratislave prešlo takmer 1000 ľudí

12.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na celoslovenské podujatie Míľa pre mamu, ktoré sa konalo v predvečer Dňa matiek, prišlo najviac rodičov s deťmi v Bratislave - takmer tisíc. Akcia sa uskutočnila v 23 mestách a spolu sa na nej zúčastnilo približne 5300 ľudí.

Míľa pre mamu nadviazala na minuloročný Guinnessov rekord v kočíkovej míli, ktorú absolvovalo viac ako dvetisíc kočíkov. Tento rok však ale nešlo o vytvorenie žiadneho rekordu.

„Sme šťastní, že ľudia prijali myšlienku Míle pre mamu tak pozitívne. Napriek tomu, že sme neprekonávali žiadny rekord, v Bratislave sme mali na štarte takmer dvakrát viac ľudí ako vlani,“ hovorí Elena Bakošová, hlavná organizátorka podujatia.

Trasa „maminej míle” merala 1609 metrov a v Bratislave sa začínala na Hlavnom námestí. Z námestia pokračovala cez Panskú ulicu, Michalskú a Námestie SNP k Manderláku a po Laurinskej späť na Hlavné námestie.

„Míľu pre mamu sme chceli otvoriť nielen kočíkujúcim rodičom, ale aj všetkým, ktorí ju po označenej trase chceli prejsť aj bez kočíka. V centre Bratislavy sa prizeralo takmer 5000 divákov, prišlo 903 účastníkov, z toho zhruba 500 kočíkov a veľa spokojných mamín,” povedala Saskia Repčíková z Únie materských centier.

Súčasťou Míle pre mamu boli aj sprievodné programy, v rámci ktorých sa talentované deti predviedli v kreslení alebo v iných činnostiach. Počas celoslovenskej verejnej zbierky pod názvom Vychutnávame si materstvo plnými dúškami - materina dúška pre materské centrá, mohli záujemcovia prispieť kúpou pohľadnice s poďakovaním mame.

(brn)
FOTO - Michal Ruman
Páčil sa vám článok?