Ôsmy ročník festivalu Hory a mesto

8.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskom multiplexe Palace Cinemas Aupark sa od 12. do 15. apríla uskutoční už ôsmy ročník festivalu Hory a mesto. Okrem iného ponúkne aj dva nové filmové bloky. Blok Enviro, v rámci ktorého na Slovensku premiérovo premietnu film Ala Gora Nepohodlná pravda a blok Fenomén, venovaný téme Vlk.

Dokumentárny film Nepohodlná pravda je čerstvý držiteľ Oscara za celovečerný dokument. Jeho slovenská premiéra sa uskutoční v nedeľu 15. apríla o 16.00 h. v kinosále Palace Cinemas v Auparku. Po filme nasleduje diskusia s hosťami na tému globálneho otepľovania a klimatických zmien.

Novovzniknutý blok Fenomén má ambíciu každoročne prinášať zaujímavé témy, týkajúce sa prírody, života v prírode a hôr z rôznych pohľadov. Tohtoročnou témou bloku Fenomén bude Vlk. Diváci uvidia film Soby a vlci, ktorý je intímnym pohľadom na spolunažívanie vlkov a sobov na severe Ameriky. Profesionálne filmárske spracovanie prináša unikátne zábery z odľahlej prírody na Aljaške a svedectvo o nikdy sa nekončiacej púti sobov a vlkov. Po filme nasleduje prednáška Juraja Lukáča na tému Vlk, najlepší priateľ človeka.

Filmový blok Fenomén: Vlk je zaradený v programe Hory a mesto na sobotu 14. apríla o 19.00 h v kinosále Palace Cinemas.

(dš)

Páčil sa vám článok?