Ponúkajú peniaze na dobré nápady

27.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Aj keď je ich len dvanásť, rozhodli sa razantne prispieť k skrášleniu Bratislavy a spestreniu jej života angažovaním iných mladých ľudí a dokonca na to vedia zohnať financie.

Pôsobia pri Komunitnej nadácii Bratislava a sami za označujú názvom Young4ba, čo anglicky prečítané a slovensky vypovedané znamená Mladí pre Bratislavu. Už po tretí raz pripravili na tento rok balík peňazí - 185 000 korún - na granty pre dobré nápady svojich rovesníkov. Young4ba je skupina mladých ľudí vo veku od 16 do 25 rokov, študenti stredných a vysokých škôl, ktorých spája záujem o mesto, v ktorom žijeme. A presne takých vyzývajú k účasti na tejto premene, lebo im chcú peniaze pochádzajúce z Nadácie SPP rozdeliť.

Zúčastniť sa na delení balíka nie je problém. Len záujemcovia musia mať menej ako 25 rokov a každý projekt musí byť nastavený na mesto a v ňom realizovaný. O grant môžu požiadať jednotlivci, neziskové organizácie ale aj neformálne skupiny kamarátov, z hry o Bratislavu sú vopred vylúčené politické a ideologické subjekty, rovnako aj právnické osoby. Projekty môžu byť z ktorejkoľvek oblasti života - od zdravia a vzdelávania cez šport, kultúru až po sociálne a komunitné projekty. Požiadavka na finančnú podporu by nemala presahovať 15-tisíc korún na projekt a každý projekt sa musí uskutočniť od mája do konca augusta.

Žiadosti o grant spolu s projektom možno posielať do 16. apríla na adresu Partizánska 2, 811 03 Bratislava, alebo na young4bagmail.com. V prvom májovom týždni sa rozhodne, ktoré projekty získajú grant.

(gub)
Páčil sa vám článok?