V Bratislave sa začína 14. ročník Febiofestu

21.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Už po štrnástykrát sa bude v jedenástich kinosálach ôsmich slovenských miest konať od 26. marca do 25. apríla medzinárodná prehliadka filmu, televízie a videa Febiofest 2007.

Prvým mestom, v ktorom sa uskutoční slávnostné otvorenie festivalu, je Bratislava. V kinách Charlie centrum, FK Nostalgia, kino Mladosť, FK 35 mm na VŠMU si filmy prehliadky môžete pozrieť od 26. marca do 1. apríla.

Štrnásty ročník festivalu slávnostne otvorí predpremiéra nového českého filmu režisérky Věry Chytilovej Hezké chvilky bez záruky so skvelým hereckým obsadením (Jana Janěková, Jana Krausová, Boleslav Polívka, David Kraus, Igor Bareš, Barbora Hrzánová). Dominantou programovej dramaturgie Febiofestu budú aj tento rok novinky českej audiovizuálnej tvorby. Niektoré z nich budú mať diváci možnosť vidieť v slovenskej distribučnej predpremiére. Mnohé z filmov sa však budú uvádzať exkluzívne len na tomto podujatí.

Štrnásty ročník Febiofestu ponúkne pätnásť sekcií. Naplánovaných je vyše 250 predstavení, na ktorých budú mať diváci možnosť vidieť viac než 150 hraných, dokumentárnych a krátkych filmov. Medzinárodná prehliadka filmu, televízie a videa Febiofest 2007 bude najväčšou a zároveň najaktuálnejšou prezentáciou českej kinematografie na Slovensku.

(dš)
Páčil sa vám článok?