Zajačik bude v meste robiť atmosféru tri týždne

14.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Tradičnú veľkonočnú atmosféru začnú do Bratislavy aj tento rok privolávať stánky príležitostného trhu na Františkánskom námestí takmer tri týždne pred vyvrcholením sviatkov. Veľkonočné trhy ožijú v piatok 23. marca a sviatočný sortiment budú ponúkať až do utorka 10. apríla, teda aj priamo cez veľkonočné sviatky.

V dvadsiatich stánkoch budú predajcovia ponúkať tradičné výrobky ako zdobené vajíčka, píšťalky, ručné práce, korbáče, ale aj výrobky z dreva, kukuričného šúpolia, suveníry a keramiku.

Do súťaže o umiestnenie svojej ponuky zaregistrovali organizátori vyše dvadsať ponúk, keďže však niektoré boli zdvojené, počet záujemcov sa skoriguje. Napriek tomu je magistrát presvedčený o tom, že využitých bude všetkých 20 stánkov. Ich nájomcovia budú musieť zložiť zábezpeku 5000 Sk a za každý deň nájmu zaplatia 500 Sk.

Mesto pristúpilo k otvoreniu týchto trhov na základe skúseností ako k vhodnému doplnku na vytvorenie veľkonočnej atmosféry. Využije pri tom stánky, ktoré dalo v roku 2006 vyrobiť na príležitostný predaj. Napriek tomu, že už o dva týždne neskôr sa v tom istom priestore začnú tradičné Letné trhy, ani tento rok neprerastie jedna akcia do druhej.

Predajcovia na Letné trhy vzídu z výberového konania, ktorého termín mesto včas oznámi. Letné trhy sa začnú 18. apríla a skončia sa 15. októbra 2007.

(gub)

Páčil sa vám článok?