V Starom Meste bude oslava Rímskej zmluvy

14.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Oslavy 50. výročia podpísania Rímskej zmluvy (25. 3. 1957), budú na Hviezdoslavovom námestí 26. marca. Multimediálny informačný stánok Európskej únie poskytne informácie na túto tému pre širokú verejnosť.

Podujatie sa začne o 10.00 h a potrvá až do večera. Návštevníci informačného stánku, ktorého slávnostné otvorenie je o 11.00 h, budú mať k dispozícii informačné materiály, internet, prezentáciu členských štátov EÚ a projekciu filmov.

Pre stredné školy a gymnáziá je určený ranný program, v ktorom budú stredoškoláci pozvaní na prezentáciu Európskej informačne siete pre mladých Eurodesk a ďalších agentúr zaoberajúcich sa prácou s európskou mládežou. Popoludní bude prezentácia členských štátov EÚ a ďalších účastníkov podujatia.

Pred otvorením a počas podujatia bude na námestí hrať vojenský orchester z Bratislavy.

Rímsku zmluvu podpísalo 25. marca 1957 šesť krajín - Belgicko, Francúzsko, Holandsko, Luxembursko, Nemecko a Taliansko a znamenala založenie Európskeho hospodárskeho spoločenstva, od roku 1993 pod názvom Európske spoločenstvo, alebo spoločenstvá, pre ktoré sa dnes používa pomenovanie Európska únia.

(rob)
Páčil sa vám článok?