V Primaciálnom paláci budú bývať Komorné dni

9.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Úspešné vystúpenia divadiel pri návštevách partnerských hlavných miest priviedli organizátorov k myšlienke predstaviť aj umelcov tzv. vážnej hudby v partnerských projektoch.

Nový cyklus má názov Komorné dni Bratislava - Praha. Jeho súčasťou je prvé koncertné vystúpenie 15. marca o 19.00 h v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca, kde sa predstaví Miriam Rodriguez-Brüllová (SK) - gitara a Talichův komorní orchestr (CZ).

Mladá bratislavská gitaristka Miriam Rodriguez-Brüllová sa po štúdiách v Montreale, Quebecu a vo Viedni vrátila na Slovensko. Koncertuje doma i v zahraničí. Venuje sa výchove mládeže na ZUŠ v Karlovej Vsi a súčasne pôsobí pedagogicky na Universität für Musik und darstellende Kunst vo Viedni.

Talichův komorní orchestr je jedným z najlepších komorných orchestrov v Českej republike a koncertuje na mnohých zahraničných pódiách. Orchester založil Jan Talich ml., prasynovec legendárneho českého dirigenta Václava Talicha, prvého šéfdirigenta Slovenskej filharmónie. Na programe je O. Respighi: Staré árie a tance, A. Vivaldi: Koncert D dur pre gitaru a orchester, L. Brouwer: Tres Danzas Concertantes, L. Janáček: Suita pre sláčikový orchester.

(dš)
Páčil sa vám článok?