Ron Affif Trio bude hrať v Slovenskom rozhlase

8.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Štúdiu 1 Slovenského rozhlasu sa 13. marca o 20.00 predstaví medzinárodná hudobná zostava troch hudobníkov. V rámci cyklu Jazz klub 15 môžete na koncerte privítať Ron Affif Trio (Affif - Griglák - Valihora).

Americký gitarista pôvodom z Pittsburghu Ron Affif žije a tvorí prevažne v New Yorku. Jeho otec, známy boxer, bol džezový fanúšik a priateľ Milesa Davisa. Hráčske zručnosti Ron od mladosti získaval v mnohých džezových kluboch v Los Angeles aj v New Yorku.

 Ron Affif sa náhodne dostal k nahrávkam Juraja Grigláka a navrhol mu spoluprácu na Jurajovom pripravovanom albume. Z jedného nahrávania sa rozvinuli ďalšie projekty, ktoré trvajú dodnes. Juraj Griglák je jednou z najvýraznejších postáv slovenskej hudobnej scény. V triu sa predstaví trochu atypicky - na kontrabase. Talentovaného Martina Valihoru slovenskému publiku netreba predstavovať. Výnimočný mladý bubeník je svojou „hravosťou“ a perfektnou schopnosťou udržať rytmus viac ako povestný.

Ron Affif zakaždým prekvapí brilantnou technikou i rytmikou a zmyslom pre príjemné, uvoľnené aranžmány. Nenudí komplikovaným, náročným džezom, vyniká citom pre sviežu melodiku.

Trio spolu výnimočne dobre komunikuje, na koncerte sa zabavia všetci - hráči i návštevníci. Vstupné: 180 Sk v predpredaji, 220 Sk na mieste.

(dš)
Páčil sa vám článok?