Charizmatická skupina U.F.O. v Divadle Aréna

23.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Divadle Aréna na Viedenskej ceste 10 odohrá 9. marca koncert charizmatická skupina U.F.O, ktorá vznikla v roku 1969. Odvtedy prešla kapela rôznymi zmenami, aby nakoniec zavítala aj pred slovenské publikum.

Kapela mala medzinárodný úspech už po vyjdení prvých albumov I. (1970) a Flying (1973). Trvale sa zapísali do rokenrolovej siene slávy majstrovskými dielami, nahrávkami Phenomenon (1974), Force It (1975), No Heavy Pettin´(1976), Lights Out (1977) a Obsession (1978).

Výrazný podiel na úspechu týchto opusov predstavoval gitarový génius Michael Schenker, ktorého U.F.O. odlákali zo skupiny jeho brata Rudolfa - Scorpions! Koniec „starých časov“ v klasickej zostave spoločne s Moogom, Wayom a Schenkerom predstavovala nahrávka z vystúpenia nazvaná Strangers In The Night (1979), dodnes hudobnými recenzentmi a odbornou verejnosťou považovaná za jeden z najlepších koncertných záznamov v histórii rocku.

Schenker sa pustil na sólovú dráhu so svojim telesom M.S.G. Čas na obnovenie legendárnej zostavy nastal v roku 1993. Nové milénium privítali U.F.O. opäť vo výbornej kondícii albumom Covenant a Sharks, no problémy s nevyspytateľným Michaelom Schenkerom vyústili do jeho nahradenia virtuóznym Američanom Vinnie Mooreom, reprezentantom modernej gitarovej školy.

V Bratislave sa U.F.O. prvýkrát v histórii predstaví v Divadle Aréna 9. marca v zložení: Phil Mogg (spev), Pete Way (basa), Paul Raymond (klávesy), Vinnie Moore (gitary), Andy Parker (bicie).

(dš)
Páčil sa vám článok?