Bazén v škole na Majerníkovej opäť funguje

19.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Žiaci Základnej školy Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici začali po ôsmich mesiacoch opäť využívať zrekonštruovaný bazén. Oprava 12-ročného bazéna. ktorý pretekal, stála viac ako tri milióny korún.

Mestská časť prispela sumou 1,6 milióna korún a ministerstvo školstva dalo jeden a pol milióna. Rekonštrukcia nových rozvodov a prívodov, úpravy technologicky starej strojovne a výmeny filtrov trvala štyri mesiace.

Dva metre hlboký bazén dostal plastové obloženie. Škola ho nebude poskytovať verejnosti, pretože aj bez nej je dostatočne využitý. Okrem vlastných žiakov sem môžu chodiť aj žiaci z iných škôl, zamestnanci, či matky s deťmi na materskej. V bazéne sú tréningy synchronizovaného plávania a vodného póla. Novú vodnopólovú triedu by chceli v škole otvoriť na budúci školský rok.

Základná škola by potrebovala ešte asi 200-tisíc korún na namontovanie automatického dávkovača na chlór a ďalšie potrebné chemické látky, ale aj na kyselinu, ktorá vyrovnáva hodnoty kyslosti a zásaditosti vo vode. Potrebná je aj výmena starých dverí a okien. Na sfunkčnenie čaká aj vzduchotechnika.

(brn)

Páčil sa vám článok?