Vianočný kapor na zemiakoch

14.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na prípravu potrebujeme kapra, soľ, 2 až 3 cibule, 3 až 4 zemiaky, strúčik cesnaku, pohár bieleho vína, pol pohára oleja, dva bobkové listy, štyri zrnká čierneho korenia a jednu lyžicu rajčiakového pretlaku.

Očisteného kapra navrchu i vo vnútri osolíme a necháme štvrť hodiny uležať. Kapra položíme hore chrbtom na vymastený pekáč, obložíme na kocky nakrájanými zemiakmi, na ne pokladieme kolieska cibule, pridáme strúčik cesnaku, bobkový list, niekoľko zrniek čierneho korenia, rajčiakový pretlak a zalejeme vínom a olejom.

Kapra potrieme olejom a asi hodinu pečieme v rúre. Počas pečenia často polievame vypečenou šťavou. Pred podávaním strúčik cesnaku vyberieme.

(brn)

Páčil sa vám článok?