Tri novinky na scénach SND

8.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Slovenské národné divadlo ponúka na druhú polovicu novembra milovníkom divadla až tri nové predstavenia. Balet Giselle je niečo pre milovníkov klasického umenia a baletného romantizmu 19. storočia.

V choreografii Jeana Coralliho a Julesa Perrota a s hudbou Adolpha Adama účinkujú v predstavení Giselle N. Stehlíková, L. Alpijeva, K. Rodionova, J. Dolinský ml., R. Lazík, I. Holováč a ďalší.

Aj v činohre SND - v Divadle P. O. Hviezdoslava si vybrali klasický kus - jedno z najznámejších činoherných diel Fridricha Schillera - Mária Stuartová. Známy príbeh dvoch panovníčok a večných rivaliek - anglickej kráľovnej Alžbety Tudorovej a škótskej Márie Stuartovej režíruje v DPOH Vladimír Strnisko, do hlavných rolí obsadil A. Javorkovú, K. Magálovú, M. Geišberga, L. Haverla, J. Vajdu. Mária Stuartová má dve predpremiéry 25. a 26. 11., premiéra čaká inscenáciu 27. 11.

Na komornejšej Malej scéne si na november zvolili „kráľa absurdnej drámy“ dramatika Eugene Ionesca a jeho Stoličky. Príbeh-nepríbeh o čudnom stretnutí ešte zvláštnejších ľudí režíruje Ľubomír Vajdička, účinkujú Emil Horváth, Emília Vášáryová a Milan Bahul. Divadelné predstavenie Stoličky majú premiéru na Malej scéne 20. a 21. 11. 

(ata)

Páčil sa vám článok?