Prípravy osláv príchodu roku 2000 vrcholia

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Necelých 60 dní zostáva do magickej zmeny letopočtu, na ktorú sa v čoraz väčšej hystérii pripravuje celý svet. Uvedomujú si to aj organizátori miléniových osláv v Starom Meste. Prípravy na takmer celý rok avizovaný program vrcholia.

Hoci organizátori z pochopiteľných dôvodov mnohé atrakcie úzkostlivo taja, podarilo sa nám dostať k viacerým informáciám, ktoré naznačujú, čo všetko Bratislavčania a návštevníci mesta v jeho centre v posledný deň tohto roku zažijú.

Tromi hlavnými zónami veľkej silvestrovskej party budú Hlavné námestie, Panská a Michalská ulica. Na Hlavnom námestí by mal byť koncert slovenských stálic, ktorých úspech už dostatočne preveril čas, pódium na nároží Panskej a Ventúrskej ulice pred Erdödyho palácom bude patriť aktuálnym predstaviteľom slovenskej rockovej a alternatívnej scény. Občianske združenie Hlava 98, ktoré je partnerom Starého Mesta pre túto časť programu, uzatvára zmluvy s interpretmi, medzi ktorými nemajú chýbať Richard Müller a Jaro Filip, Peter Lipa, Pavol Hammel, Berky Mrenica, Jana Kirschner, skupiny Vidiek, Hex, Polemic, Iné Kafe, O.B.D., Le Payaco alebo Beat Boys.

Michalská ulica sa počas silvestrovskej noci premení na otvorenú diskotéku. Ako pódium pre diskotekárov bude slúžiť balkón samotnej Michalskej veže. Klasické divadelné efekty, nad ulicou visiace diskotékové gule a rôzne svetelné a zvukové efekty budú okrem hudobnej produkcie tanečných hitov 80. a 90. rokov dominantou tejto zóny zábavy.

Trvalou spomienkou na oslavy príchodu roku 2000 v Bratislave zostane laserový orloj na Hlavnom námestí. Očakávanou atrakciou je aj verejné umelé klzisko na Hviezdoslavovom námestí. Oslavy budú financované zo sponzorských príspevkov firiem, ktorých pamätný zoznam bude umiestnený na fontáne Žena s krčahom na Františkánskom námestí. Čestné miesto tu bude patriť firmám ako Slovakofarma, Intermont, S.I.T., SPP, Kooperatíva, Globtel, Heineken Slovensko. Z verejných peňazí mestská časť Staré Mesto financuje len výdavky spojené so zabezpečením verejnoprospešných služieb, ako je bezpečnosť, čistota, osvetlenie či zdravotnícka pomoc. 

(miv)

Páčil sa vám článok?