Vynovená je už aj Spoločenská hala PKO

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

V uplynulých týždňoch bola ukončená rekonštrukcia Spoločenskej haly PKO, ktorá bola treťou etapou obnovy Parku kultúry a oddychu. Najskôr bola zrekonštruovaná strecha a vymenené okná na všetkých troch halách. Neskôr bol vynovený interiér Estrádnej haly, z ktorej sa stal atraktívny polyfunkčný priestor. O rekonštrukcii Spoločenskej haly hovorí viac riaditeľka PKO Jarmila MIKUŠOVÁ.

- Zamerali sme sa najmä na komfort návštevníkov. Do pôvodného architektonického charakteru sme nezasiahli, ponechali sme tu útulné a veľmi obľúbené boxy, zachovali sme bielo-hnedú farebnosť. Vymenili sme však staré a poškodené drevené obloženie lóží, stĺpov, balkóna, baru, ako aj vstupu do haly. Hostia tu nájdu nové, pohodlné a esteticky príťažlivé sedenia v lóžach s novými stolíkmi. Chceli sme vymeniť aj tanečný parket, ale napriek tomu, že bol položený v 50. rokoch, je stále veľmi kvalitný. Prešiel však generálkou - bol zbrúsený, vytmelený a viacnásobne nalakovaný. Staré a nemoderné svietidlá sme nahradili estetickejšími, výkonnejšími a úspornejšími.

Rekonštrukcia Spoločenskej haly však mala byť rozsiahlejšia...

- Pôvodne sme chceli vymeniť aj vzduchotechniku, javiskové osvetlenie, zvukové zariadenia, prerobiť všetky rozvody kúrenia. Sme však mestská rozpočtová organizácia, a preto sme sa museli uskromniť. Polovicu nákladov sme získali od magistrátu formou účelovej dotácie, polovicu sme financovali z vlastného fondu reprodukcie. Preto sa s rekonštrukciou čakalo do septembra, aby sa nám do tohto fondu sústredil dostatok finančných prostriedkov. Do konca roku by sme chceli ešte vymeniť látkové pozadie javiska a závesy okien v lóžach a na balkóne. Po skončení rekonštrukcie interiéru hlavného objektu PKO prídu na rad aj toľko diskutované kovové pavilóny, ktoré sú vo veľmi zlom stave a pôsobia nepríjemne pri vstupe do areálu PKO. Alternatív na ich využitie je niekoľko, ani jedna z nich sa však nezaobíde bez dostatku finančných prostriedkov.

Zhovárala sa Ildikó Puchertová
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?